А ключик загубила

20.01.2016

Усі ми хоч раз у житті чули анекдоти про «пояси вірності», які ревниві лицарі одягали на своїх коханих, коли вирушали на війну. Що було робити нещасній красуні, коли чоловік гинув або забував дорогу додому, там не уточнювалося. Втім вони, судячи з анекдотів, були досить мудрими, щоб заздалегідь подбати про запасний ключ чи знайти дорогу до коваля.

А от поважна жителька італійського містечка Падуя вирішила звернутися по допомогу до... пожежників. Коли ті приїхали на виклик, то спочатку отетеріли: під светром сеньйори виявився справжнісінький «пояс вірності». Як з’ясувалося, вона сама вдягла собі цей середньовічний обладунок, щоб «уникнути інтимного зв’язку» (з ким — вона не уточнила, та й приголомшені пожежники не здогадалися запитати). А коли небезпека минула, не змогла знайти ключ від замка на поясі, тож подзвонила у пожежну частину.

Рятувальники виявилися професіоналами в усьому і зрештою звільнили жінку від обладунків, упевнившись, що її здоров’ю нічого не загрожує. Але надалі порадили бути більш обачною — і з ключами, і з кавалерами.