Всесвіт булави

Всесвіт булави

Масштабна мистецька програма «Моя подивогідна країна» стартувала в Одесі. Відомий Івано-Франківський меценат Віктор Вінтоняк, який курирує проект, переконаний, що творчий зміст його складових допоможе кожному українцеві по-новому подивитися на свою культуру, відкрити її нові грані, відчути гордість від того, що причетний до такої могутньої мистецької спадщини. «У нас — дивовижна країна, — каже він.

Пісня — її політика

Пісня — її політика

Складно повірити, що завжди молода — мабуть, такий стан душі! — українська співачка Оксана Білозір чотири десятки років радує слухачів своїм співом. Ті, хто її добре знає, намагаються на цю тему жартувати: «Ти хоч не говори, скільки років на сцені, — не повірять». А пані Оксана посміхається: «Як я можу приховати свій вік, дати і події свого життя?..»

«Прилетіла ластівочка...»

«Прилетіла ластівочка...»

«Щедрик, щедрик, щедрівочка...» — не раз пролунало на пам’яті у кожного з нас. Ці слова ми чули, навіть коли за радянських часів існувала заборона на народні традиції. Мелодію відомої в усьому світі різдвяної колядки, яка народилася в Україні, можна почути в американських фільмах «Сам удома», «Гаррі Поттерр», «Сімейка Адамсів» і «Міцному горішку-2». Гумористична версія звучить навіть у «Сімпсонах».

Всі статті рубрики