Банани для злодія

13.01.2016

Пам’ятаєте кадри з відомої Гайдаївської комедії «Спортлото-82»? Оті, де герой Михайла Пуговкіна годує апельсинами прив’язаного до холодильника свого напарника, сподіваючись дізнатися, де подівся виграшний квиток «Спортлото» під закадровий коментар диктора: «Катування апельсинами тривало третій день».

Щоправда, поліцейським індійського міста Мумбай для встановлення істини знадобилися лише доба і… 48 бананів. Саме таку дієту «прописали» вони 25-річному Гопі Гхавару, який на рибному ринку передмістя Гхаткопара зірвав із шиї молодої жінки золотий ланцюжок вагою в 25 грамів і кинувся тікати. На допомогу постраждалій кинулися чоловіки, які погналися за злодюжкою. Однак, коли Гхавара наздогнали, ланцюжка при ньому вже не було. Викликані на місце події поліцейські не повірили у те, що втікач білий і пухнастий, і відвезли чоловіка до місцевої лікарні, де рентген висвітив у шлунку предмет, який нагадував ланцюжок, тож Гопі не лишалося нічого іншого, як зізнатися у всьому.

Хірурги запропонували розрізати шлунок і дістати ланцюжок, однак поліцейські зійшлися на більш гуманному способі повернути пропажу: невдаху-грабіжника помістили в окрему палату, де під наглядом поліцейських його до ранку примусово годували бананами. А під ранок під охороною чотирьох служителів порядку його відвели до туалету, де і віднайшовся втрачений ланцюжок. Щоправда, перед тим, як повернути власниці, Гопі змусили відмити його і обробити антисептиком. Загалом на всю «операцію» пішло 48 бананів.

До речі, як пишуть індійські ЗМІ, поліція Мумбаю не вперше застосовує «бананову дієту» для вилучення вкрадених речей із шлунків грабіжників. Так, у квітні минулого року іншого злодія, Аніла Ядава, годували бананами аж три доби. Щоб повернути золотий ланцюжок із кулоном вартістю 60 тисяч індійських рупій (близько 900 доларів США). Хто розраховувався за з’їдені банани, ЗМІ не уточнювали.