Смачна небезпека?

29.12.2015
Смачна небезпека?

Більшість промислових продуктів із м’яса не просто шкідливі — смертельно небезпечні... (з сайта maxpark.com.)

Виробництво м’яса і м’ясних продуктів зростає у всьому світі. Його споживання (у розрахунку на одну людину) за останні 50 років подвоїлося. І цей показник стабільно зростає. Тим часом Всесвітня організація охорони здоров’я застерігає: м’ясні продукти здатні викликати захворювання на рак. За результатами 800 досліджень бекон, сосиски і ковбаса потрапили у список канцерогенних продуктів — поряд із миш’яком та азбестом. А канцерогени, як відомо, — потужні провокатори онкологічних недуг.

Ще на початку 2014 року відомий англійський шеф-кухар Джеймі Олівер у своєму телевізійному шоу розкрив рецептуру гамбургерів, що їх готують в одній із найвідоміших світових мереж громадського харчування.

Олівер назвав м’ясну начинку «рожевою тванню». Виявляється, м’ясо для гамбургерів обезжирюють і надають йому «їстівного» вигляду за допомогою гідроксиду амонію. Фактично, це аміак. Звісно, виробники «рожевої твані» подали на телеведучого до суду. І з тріском програли процес...

Фахівці ВООЗ наголошують, що більшість промислових продуктів із переробленого м’яса — не просто шкідливі для здоров’я, а смертельно небезпечні. Регулярне вживання «сучасного м’яса» з прилавків здатне спровокувати рак кишечнику, стверджують експерти.