Мірейя Перша

22.12.2015
Мірейя Перша

Зліва праворуч: росіянка Софія Нікітчук, іспанка Мірейя Лалагуна, якій одягає корону минулорічна «Міс світу» Ролен Стросс (ПАР), індонезійка Марія Харфанті.

Минулої суботи на острові Хайнань у Китаї відбувся фінал 65-го конкурсу краси «Міс світу». Цього року в ньому брали участь представниці 114 країн і територій. І вперше в історії цього змагання корону переможниці повезла додому представниця Іспанії — 23-річна Мірейя Лалагуна Ройо.

Друге місце і, відповідно, звання першої віце-міс, яка замінить переможницю, якщо та раптом не зможе виконувати свої обов’язки, стала «міс Росія» Софія Нікітчук. Третьою журі назвало представницю Індонезії Марію Харфанті.

До п’ятірки найкращих увійшли також красуні з Лівану (у справді дуже вродливої ліванки Валері Абу Чакри була чи не найбільша група підтримки в інтернеті) та Ямайки.

18-річна студентка Національного університету харчових технологій Христина Столока, яка представляла на конкурсі Україну, на жаль, не потрапила навіть до топ-20 найкращих.

Фінал конкурсу «Міс світу» відбувся без виходу в купальниках, від якого організатори вирішили відмовитися й надалі. За їхніми словами, переможницю мають сприймати передусім як посла миру, а не просто королеву краси. А послів миру на дефіле в бікіні не обирають.

Мірейя Лалагуна, яка впродовж року носитиме титул найкрасивішої дівчини світу, народилася й живе у Барселоні. Дівчина навчається на фармацевта, але планує на цьому не зупинятися й серйозно зайнятися дослідженнями в галузі дієтології та клінічної фармакології. Мірейя також захоплюється музикою й закінчила ліцей при Барселонській консерваторії, любить гірськолижний спорт, бігати й читати.

Перед конкурсом майбутня «Міс світу-2015» також розповіла, що після поїздок до Індії, В’єтнаму та Камбоджі дуже зацікавилася буддизмом — як релігією, що «допомагає стати щасливим через гармонію душі й тіла».