Задзеркалля «Арсеналу»

18.12.2015
Задзеркалля «Арсеналу»

На ярмарку можна придбати сувеніри ручної роботи. (з соціальної мережі.)

У Задзеркалля разом з Алісою і Капелюшником можна потрапити у столичному «Мистецькому арсеналі». А щоб добратися до височенних грибів і троянд, під якими можуть сховатися навіть дорослі; шахового поля з фігурами, якими можна по ньому походити; казкового годинника і сцени, де відбувається квест-вистава «Новорічні пригоди Аліси в Країні Чудес», — треба пройти повз численні ятки з неймовірними книжками, ручної роботи різними звірятами, ляльками, прикрасами, солодощами... Понад сто найкращих майстрів, підприємств і видавництв з усієї України зібрав «Різдвяний арсенал».

А «Пригоди Аліси в Країні Чудес» — це театралізована гра, в якій задіяні як актори, так і відвідувачі. Щодві години діти рятуватимуть Новий рік від підступної Королеви Сердець. Вона постійно вигадуватиме випробування, але чари Аліси, допомога інших мешканців Задзеркалля та веселі посмішки дітлахів зможуть подолати всі перепони, звільнити Діда Мороза і влаштувати грандіозне свято.

Новорічний настрій на фестивалі-ярмарку — особливо дітям — створює можливість розмалювати разом iз художницею новорічну кульку чи пряник-«миколайчик», зробити квітку для віночка чи навіть, сівши за гончарне коло, — власного глечика. Щоправда, майстер-класи платні, за навчання майстерності треба заплатити 40-70 гривень.

Хоча є й дитячі зони, де порозважатися і пізнавати світ можна без витрат. Наприклад, дуже цікаво малюкам розглядати у збільшеному вигляді системи захисту вітчизняних банкнот: коли наглядно пересвідчуєшся, що зображення пам’яток на 5-гривневій купюрі зроблене насправді мікроскопічними цифрами «5», 2-гривневій — «2» і т.д. Зрозуміло, що у буквальному сенсі витягувати дітей треба з кімнати, де можна погратися в інтерактивні ігри на планшетах чи перед великим монітором. Загалом «Арсенал ідей» — постійний інноваційно-освітній проект «Мистецького арсеналу» для дітей підготував для юних відвідувачів різні різдвяні воркшопи, презентації і сюрпризи.

Свою кулінарну казкову країну представляє на «Різдвяному арсеналі» телеведучий, а віднедавна й автор збірок рецептів Руслан Сенічкін. Хоча на відкритті його не було. Про новорічне застілля говорили Марічка Падалко, Лідія Таран і Галина Незговорова. На території ярмаркового простору діє благодійне різдвяне кафе. Кошти від продажу смаколиків обіцяють направити на медикаменти для дітей постраждалих від війни. Сім’ям з дітками-інвалідами у Житомир будуть перераховувати частину виручених гривень від благодійного фонду «Добра листівка».

А зовсім скоро, 19 грудня, з дітьми в «Арсеналі» зустрінеться Святий Миколай і виконає їхні бажання. Вхід щодня для дітей від 6 років, як і для дорослих, — 60 гривень. Безоплатно можуть відвідати «Різдвяний арсенал» інваліди 1-2 групи, військовослужбовці строкової служби й учасники АТО.