Останнє слово господаря

18.12.2015
Останнє слово господаря

Доля протистояння між «Хіміком» та «Кангасалою» визначилася лише в «золотому сеті». (з сайта ВК «Хімік».)

Після домашньої поразки розраховувати на серйозні здобутки у гостьовому матчі-відповіді завжди складно. Дуже часто, аби здобути на майданчику суперника позитивний результат, потрібно стрибнути вище голови. Утім волейболісткам фінського клубу «Кангасала», змагаючись з южненським «Хіміком» за вихід до чвертьфіналу Кубка ЄКВ, вдалося відіграти негативний домашній «гандикап». «Для американок яка різниця, де грати — у Фінляндії чи Україні, вони ж легіонерки. Суперник приїде до Южного за перемогою. В попередньому раунді наш опонент показав, що добре вміє грати в гостях, здолавши у Франції «Парі Сен-Клу». Думаю, що поняття «чужий зал» для них не існує», — немов у воду дивився перед грою-відповіддю зі скандинавським колективом наставник «Хіміка» Сергій Голотов.

Програвши минулої п’ятниці в рідних стінах перший матч iз рахунком 1:3, позавчора підопічні Ісмо Тахванайнена взяли у флагмана вітчизняного жіночого волейболу аналогічний реванш. Щоправда, досягти абсолютного тріумфу фінському клубу не вдалося. Обов’язковий у таких випадках «золотий сет» став для «Хіміка» своєрідним рятівним колом. Міцно вхопившись за останню для свого європорятунку можливість, підопічні Сергія Голотова змогли змінити на свою користь хід домашнього протистояння. Після трьох поспіль програних партій зібратися нашим дівчатам iз силами було непросто. Однак досвідчений наставник «Хіміка» дієві слова знайшов.

До того ж ближче до фінальної розв’язки почали залишати сили головну зірку фінського колективу Еллісон Мейфілд. Завдяки саме її старанням гостям удалося поставити в загрозливе становище южненських волейболісток, утім у вирішальному сеті кілька помилок американки, котра, до речі, стала найрезультативнішим гравцем матчу (26 очок), дозволили українському чемпіонові пробитися до чвертьфіналу Кубка ЄКВ. Сергій Голотов передбачав, що після невиразної гри в першому поєдинку, лідер «Кангасали» вдруге поспіль погано не зіграє. У своєму прогнозі тренер «Хіміка» не помилився, добре що на повну дистанцію сил у Мейфілд не вистачило.

А п’ятиразовий чемпіон України вчетверте у своїй історії пробився до чвертьфінальної стадії єврокубків. Наступним же опонентом «Хіміка» на міжнародній арені буде німецький «Шверінер», поєдинки з яким у рамках 1/4 фіналу Кубка ЄКВ відбудуться наприкінці січня наступного року.

ТАБЛО

Кубок ЄКВ. Жінки. 1/8 фіналу. Матч-відповідь. «Хімік» (Україна) — «Кангасала» (Фінляндія) — 1:3 (25:22, 20:25, 17:25, 16:25); «золотий сет» — 15:12. Перша гра — 3:1.

* * *

Кубок виклику. Чоловіки. 1/16 фіналу. Матч-відповідь.

«Амрісвіль» (Швейцарія) — «Локомотив» (Україна) –– 0:3 (12:25,14:25,15:25). Перша гра — 1:3 (25:18, 24:26, 11:25, 23:25).