Бережіть матусі доньок

11.12.2015

Сьогодні, з шаленим розвитком мережі iнтернет, користувачам відкриваються все нові перспективи, зокрема й незаконні. Так, днями одеська поліція затримала групу людей, які продавали своє тіло на камеру. Все почалося з того, що серед інтернет-оголошень авторка випадково натрапила на підозріле повідомлення про роботу.

Потрібні були лише дівчата віком 18-25 років, без особливого досвіду. На співбесіді я дізналася, що даної вакансії взагалі не існує, проте мені запропонували альтернативу, дуже гарно оплачувану: від 10 до 60 тисяч гривень щомісяця. Після 20 хвилин розмови про «легальність» цієї справи мені трохи відкрили «карти». Повна картина відкрилась у так званому «офісі» і не без психологічного тиску після моєї відмови.

Коли ж вирвалась звідти, ледь не втративши документи, одразу ж набрала телефон поліції. «Минулого четверга, 3 грудня, близько 17-ї години нам надійшла скарга про ведення нелегального iнтернет-бізнесу. Після уточнення всіх деталей оперативна група прибула на вказану адресу, де було затримано близько десяти дівчат, котрі «позували» на камеру», — коментує «УМ» поліцейський Андрій Осика.

Під час обшуку вилучили 15 одиниць комп’ютерної техніки, фото- та відеокамери, а також близько півсотні дисків та флеш-карт із записами на продаж. У організаторів «полунички» вилучили вісім паспортів дівчат.

«Працюю тут я вже близько двох місяців. Моєю помилкою було те, що на цю співбесіду взяла документи, які у мене одразу ж забрали, мотивуючи оформленням договору. Робота психологічно важка, проте платили гарно і без затримки. Звичайно, ніхто з моїх рідних та знайомих не знає про це. Мої дії залежали тільки від вказівок так званих клієнтів. Це могло бути як звичайне самовдоволення на камеру, так і повноцінний статевий акт з бажаними для клієнта партнерами», — розповіла «УМ» одна з потерпілих, Аліна Г.

Наразі проти організаторів відкрито кримінальне провадження за фактом нелегального збуту порнофайлів та організацію веб-борделю, їм загрожує до семи років позбавлення волі за сутенерство.

  • «Термінатор» згадав усе

    Через тиждень після свого призначення на посаду Генерального прокурора Юрій Луценко відвідав камеру №158 у Лук’янівському СІЗО (площею у дев’ять метрів квадратних), в якій він «відсидів» майже півтора року в часи режиму Януковича. >>

  • Кримінальний талант

    Чотири роки тому 18-річний Артур Самарін виїхав з України до Америки за програмою «Робота та подорож». У рідний Херсон хлопець повертатися не планував, тому склав свій хитромудрий план втілення в життя своєї «американської мрії». >>

  • Шанс для невинних

    Законопроект «Про внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу України щодо забезпечення засудженим за особливо тяжкі злочини права на правосудний вирок» уже давно готовий до другого читання у сесійній залі Верховної Ради України. Але вже кілька місяців у народних обранців руки не доходять до того, щоб поставити його на вирішальне голосування. Незважаючи на те, що Європейський суд з прав людини послідовно виносить рішення не на користь держави Україна, за які, до того ж, розплачуються не судді, а ми, платники податків. >>

  • «Хорте», тримайся!

    Суддя Ірина Курбатова більше двох годин читала текст вироку активісту Юрію Павленку (на прізвисько «Хорт»). У результаті, за «організацію та участь у масових заворушеннях під Вінницькою ОДА 6 грудня 2014 року» майданівець Павленко отримав чотири роки й шість місяців позбавлення волі. Він також має компенсувати судові витрати — 10 тис. грн. >>