Катерина голлівудська

08.12.2015

Американська співачка й актриса Барбра Стрейзанд після 19-річної перерви вирішила згадати, що вона ще й непоганий режисер. Як повідомляють західні таблоїди, 73-річна «оскароносиця» надумала зняти фільм про російську імператрицю Катерину ІІ.

Стрейзанд екранізує сценарій Крістіни Лорен Андерсон, який очолив список найкращих сценаріїв 2014 року, так і не запущених у виробництво.

У стрічці розповідатиметься про молоді роки Софії Августи Фредерики Ангальт-Цербстської — дочки німецького князя, якій судилося стати великою російською імператрицею. Продюсуватиме проект Джил Неттер, яка працювала над фільмами «Води слонам!», «Життя Пі», «Весілля найкращого друга» тощо.

Цікаво, що Стрейзанд — не перша голлівудська зірка, якій останнім часом спало на думку екранізувати певні моменти з біографії Катерини ІІ. Кілька місяців тому з’явилися чутки, що ліцензію на зйомки фільму про любовні походеньки російської імператриці викупила Анджеліна Джолі, яка прагне не лише бути режисером цієї стрічки, а й зіграти в ній головну роль.