«Віра. Надія. Любов.»

02.12.2015
«Віра. Надія. Любов.»

Меценат Ігор Янковський і посол Юрій Сергєєв. (Марії СВЕРЛОВОЇ.)

У Нью-Йорку, в будівлі Генеральної Асамблеї ООН, благодійний Фонд Ігоря Янковського «Ініціатива заради майбутнього» за підтримки МЗС України відкрив художню виставку «Віра.Надія.Любов.»

Уперше в Нью-Йорку Фонд Янковського представив експозицію, що складається з 60 картин переможців та фіналістів Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Віра.Надія.Любов.»

Гостями стали глави і члени постійних делегацій при ООН, співробітники Секретаріату ООН, дипломати, журналісти, художники і галеристи та представники української діаспори. Також з експозицією ознайомився голова 70-ї ювілейної сесії Генеральної асамблеї ООН екс-спікер парламенту Данії Могенс Люккетофт.

Відкрив урочистий вечір Постійний представник України при ООН посол Юрій Сергєєв, наголосивши на важливості подібних культурних ініціатив у побудові кращого взаєморозуміння між народами.

Звертаючись до гостей вечора, засновник фонду «Ініціатива заради майбутнього» Ігор Янковський сказав: «Чому я вважаю важливим показати ці картини саме в штаб-квартирі ООН? Моя країна — Україна — переживає драматичні події. Для нас дуже важливо зберегти цілісність країни, недоторканність її кордонів, єдність її громадян, які хочуть миру і спокою. Особливо яскраво всі ці бажання проявляються у дитячих картинах. Тема виставки — універсальна і зрозуміла на всіх мовах. ВІРА освітлює нам шлях, НАДІЯ дає сили, ЛЮБОВ зігріває теплом. «Віра.Надія.Любов.» — це те, чого так не вистачає моїй країні і всьому світу. Упевнений, що, подивившись ці картини, ви переконаєтеся, що українські діти, так само як і діти всього світу, мріють про мир і процвітання, спокій і достаток. І ми, дорослі, повинні виконати їхні мрії, зробити все, щоб мир запанував в Україні і на всій Землі».

Відомий київський галерист і художник, художній куратор виставки Євген Карась розповів про особливості дитячого погляду на світ, безпосередність сприйняття навколишньої дійсності і дивовижної сміливості палітри фарб у дитячих картинах.

Гості з захопленням знайомилися з творчістю юних українців, яка вразила їх своїми щирими емоціями і високим професійним рівнем. І після закінчення вечора гості ще довго не розходилися, знову і знову повертаючись до дитячих картин і фотографуючи їх на мобільні телефони.