Нервовий старт

01.12.2015
Нервовий старт

Юлія Джима найкраще з українських біатлоністів узяла старт нового сезону. (з сайта www.biathlon.com.ua.)

Здобути високе реноме на міжнародній арені українські біатлоністи змогли не в останню чергу завдяки своїм командним здобуткам. На старті нинішнього сезону, який розпочався минулої неділі в шведському Остерсунді, вітчизняні стріляючі лижники мали хорошу нагоду продемонструвати свої найкращі колективні якості, проте ні в одиночному міксті, ні змішаній естафеті зробити їм це не вдалося.

Виглядає так, що головною перепоною на шляху українських біатлоністів до п’єдесталу стало стартове хвилювання, яке, до слова, найбільше проявилося в діях найбільш досвідчених спортсменів на вогневому рубежі.

Проблеми зі стрільбою, що виникли у лідера нашої чоловічої збірної Сергія Семенова під час одиночного міксту, вилилися в необов’язкове штрафне коло, котре, в підсумку, позбавило український «дует» призів. Завдяки майже ідеальній стрільбі Юлії Джими (один додатковий патрон на чотирьох вогневих рубежах), на заключний етап Семенов вирушав лідером перегонів. Утім уже згаданий провал відкинув українців на підсумкове сьоме місце.

Підвели нерви й капітана жіночої збірної Олену Підгрушну. Повернувшись на лижню після річної перерви, досвідченій біатлоністці випало виконувати роль «застрільниці» в змішаній естафеті. Попри те, що штрафних кіл Олена не заробила, її повільна стрільба відкинула «синьо-жовтих» далеко за межі першої десятки. Щоправда, після етапів Ольги Абрамової та Артема Прими наша команда була вже сьомою, але провал Дмитра Підручного, який заробив два штрафні кола, знову виштовхнув «синьо-жовтих» за межі «топ-10».

ТАБЛО

Кубок світу. 1–й етап (Остерсунд, Швеція).

Одиночний мікст. 1. Норвегія — 36.27,3 (1 штрафне коло + 7 додаткових патронів). 2. Канада — +11,9 (0+9). 3. Німеччина — +13,2 (1+8)... 7. Україна (Джима, Семенов) — +50,4 (1+9)...

Змішана естафета. 1. Норвегія — 1:11.42,7 (0+9). 2. Німеччина — +33,6 (0+7). 3. Чехія — +1.11,5 (0+11)... 11. Україна (Підгрушна, Абрамова, А. Прима, Підручний) — +3.11,6 (2+12)...