Чужі тут не ходять

24.11.2015
Чужі тут не ходять

Прикордонна служба Вінниччини.

Вінницька область почала звертати увагу на безпеку своїх кордонів із невизнаним Придністров’ям ще з початку анексії Криму. Це стосується Могилів-Подільського, Ямпільського й Піщанського районів.

Виставили додаткові блокпости, викопали рів на кордоні, а також посилила пильність і служба безпеки. І от днями прикордонники провели нові заходи, що переводять цю територію у статус зони посиленого контролю. Насамперед обмеження полягають у провадженні додаткового тимчасового режиму в’їзду та пересування в прикордонній смузі, а також у Піщанському та Ямпільському прикордонних районах у межах Великокісницької, Грабарівської, Болганської та Студенянської сільських рад.

«Відтепер особи, що в’їжджають або ви-
їжджають із цих районів, мають брати з собою документи, які видані державою Україна та підтверджують особу власника. Особам з іноземним громадянством або без громадянства переміщення прикордонною територію забороняється. Окрім випадків, коли такі особи проживають в Україні або їдуть зазначеними районами транзитом», — повідомив старший інспектор-методист Могилів-Подільського прикордонного загону Олег Коваленко.

Також не прописані на зазначених територіях громадяни матимуть змогу відвідати їх лише за наявності письмового запрошення родичів. При цьому всім автолюбителям слід затямити: перевезення в транспортних засобах радіостанцій, зброї та будь-яких засобів активної оборони суворо заборонено. Крім окремих, особливих випадків.

Тим же, хто перебуває в прилеглих до державного кордону землях, заборонено полювати, розводити багаття, відпочивати та вести фото- і відеозйомку в прикордонній смузі. Так само забороняється скупчення автомобільних колон та тривалі (понад 30 хвилин) зупинки вантажних транспортних засобів, тракторів та іншої великогабаритної техніки на узбіччях доріг поза встановленими автомобільними стоянками.

Словом, нічого особливо нового, подібні заходи давно діють на прикордонних територіях усього цивілізованого світу, й тільки той грім, що ударив на сході країни, змусив не лише хреститися, а й діяти.

Роз’яснювальну роботу з подолянами проводитимуть протягом трьох місяців. А потім порушників режиму почнуть притягувати до адміністративної відповідальності.