Психологія успіху

13.11.2015
Психологія успіху

Помічниця Джоана Хохман — Кейт Уїнслет і Стів Джобс — Майкл Фассбендер. (з сайта kinoafisha.ua.)

Одна з легенд сучасності Стівен Пол Джобс — американський підприємець і винахідник, який був засновником, членом ради директорів і гендиректором корпорації Apple, раніше — гендиректором Pixar Animation Studios. У кінці 1970-х років Джобс зі співзасновником компанії Apple Стівом Возняком створили один із перших комерційно успішних персональних комп’ютерів. На початку 1980-х років Джобс був одним із перших, хто побачив потенціал керованого мишкою графічного інтерфейсу користувача, що призвело до створення Macintosh. У 1985-му Джобса звільнили з Apple, він заснував компанію NeXT, яка спеціалізувалася на ринках бізнесу та вищої освіти. Через одинадцять років, коли Apple придбав NeXT, Джобс повернувся в компанію, одним із засновників якої був.

Усі ці віхи життя, успіхів і невдач показано у новому американському фільмі, який вийшов у прокат в Україні, «Стів Джобс». Режисер Денні Бойл з командою створили глибоко психологічну картину про цілеспрямовану й самовпевнену людину, яка вміє досягати успіху. Уся оповідь про життя героя прив’язана до трьох виходів Джобса на сцену перед аудиторією, що чекає презентації комп’ютерних новинок. Поміж ними — спілкування з колегами; партнером, який (потім з’ясовується) був усиновителем Джобса; спочатку малою, а потім 19-річною донькою, яку Стів спочатку не визнає своєю, і її матір’ю. «Стів Джобс» — це штрихи до біографії, яку після перегляду фільму хочеться детально вивчити.

Головну роль виконує Майкл Фассбендер. Своєрідна Санчо Панса Джобса в житті — помічниця Джоана Хохман, яку блискуче зіграла Кейт Уїнслет. Стів Возняк — це роль актора Сета Рогена.