Виграшний фактор «Олімпу»

13.11.2015
Виграшний фактор «Олімпу»

У рідних стінах «Хімік» узяв переконливий реванш у «Нанта» й пробився до 1/8 фіналу Кубка ЄКВ. (з сайта vc.khimik.com.ua.)

На внутрішній арені волейболістки южненського «Хіміка» вже п’ять років не мають собі рівних. Міцно закріпившись на національній вершині, керівництво клубу почало мріяти про міжнародні звитяги. У позаминулому сезоні «Хімік» навіть дістався «челлендж-раунду» Кубка ЄКВ — це проміжна стадія між чверть- та півфіналом турніру, який вважається другим за важливiстю клубним змаганням у Старому світі.

Утім у наступному розіграші далі стартового раунду підопічні Сергія Голотова пройти не змогли. Загалом із чотирьох попередніх стартів українського чемпіона в Кубку Європейської конфедерації волейболу успішним був лише один.

У нинішньому сезоні в «Хіміку» вирішили будь-що здолати незручний рубіж. Заради цього навіть пожертвували лідерством у національній першості, де після шести матчів команда Сергія Голотова опинилася на незвичному для себе третьому місці. Щоправда, в національній першості вся боротьба ще попереду. Натомість на євроарені помилок суперники не пробачають.

Після гостьової поразки «Нанту» в першому матчі 1/16 фіналу настрій у волейболісток «Хіміка» був не найкращим, проте мінімальна невдача (2:3) залишала їм хороші шанси на загальний успіх. «Ми добре проаналізували наші дії, наші помилки. На жаль, у Франції вийшло далеко не все. Хочемо, щоб це не повторилося в матчі-відповіді при своїх глядачах», — зазначив Сергій Голотов. Відзначимо, що до місцевого палацу спорту «Олімп» гравці й тренерський штаб «Хіміка» запрошували глядачів з особливою ласкою, адже, за словами наставника найсильнішої української команди, фактор свого майданчика має дуже відчутне значення. «У Нанті на трибунах було більше п’яти тисяч глядачів, які дуже сильно підтримували свою команду. Ми сподіваємося, що прийдуть глядачі, на яких ми дуже чекаємо. Думаю, наша команда покаже зовсім іншу гру», — прогнозував наставник. І не помилився.

Затишні й комфортні трибуни «Олімпу» вболівальники заповнили під зав’язку, ставши для своєї команди, так би мовити, сьомим гравцем. Місцева торсида практично ні на мить не затихала, змушуючи «Хімік» упродовж усього поєдинку з «Нантом» грати на максимальних обертах. У підсумку «суха» перемога господарок майданчика без зайвих нервів та всіляких «золотих сетів» дозволила южненському клубу вдруге в його історії пробитися до 1/8 фіналу Кубка ЄКВ. Кращим гравцем поєдинку стала Анастасія Чернуха, яка заробила для своєї команди аж 25 очок.

Додамо, що наступним суперником підопічних Голотова буде фінська «Кангасала», яка на старті турніру також розібралася з французьким колективом — «Парі Сен-Клу».

ТАБЛО

Кубок ЄКВ. Жінки. 1/16 фіналу. Матч-відповідь. «Хімік» (Україна) — «Нант» (Франція) — 3:0 (25:20, 25:22, 25:23; перша гра — 2:3).