НОВИНИ ПЛЮС

04.11.2015

Полювання на прокурора

У понеділок пізно ввечері невідомий снайпер обстріляв вікно кабінету Генерального прокурора Віктора Шокіна. Сам Шокін у цей час перебував на робочому місці й проводив службову нараду. За словами Головного військового прокурора Анатолія Матіоса, було здійснено щонайменше три постріли зi снайперської гвинтівки, причому стрілець добре знав розташування меблів у кабінеті та місце перебування прокурора. «Постріл був фактично зроблений упритул iз розрахунку на потрапляння в область тулуба або голови», — заявив Матіос, зазначивши, що від фатальних наслідків обстрілу Генпрокурора врятував лише броньований щит зі скла на вікні кабінету. «Снайпер стріляв із застосуванням тепловізора, бо всі штори і ролети були закриті, побачити тінь було неможливо», — додав Матіос.

Офіційної версії замаху, як і імена можливих замовників та виконавців, поки не озвучено. Відомо лише, що в разі виявлення стрілка йому загрожує від 15 років до довічного ув’язнення. Водночас напередодні сам Шокін натякав, що він «отримував привіти» від соратників Геннадія Корбана у зв’язку з його затриманням. Багато претензій до Генерального прокурора є і в парламентаріїв — там досі триває збір підписів для відкликання Шокіна з посади. Втім не можна виключати і появу невідомого «месника», який узявся встановлювати правосуддя таким чином — експерти неодноразово відзначали величезну кількість неврахованої зброї, привезеної з зони АТО, та зростання протестних настроїв населення.

Російських ГРУшників судитимуть за тиждень

Голосіївський райсуд Києва почне розгляд по суті справи щодо спецназівців Головного розвідувального управління ЗС РФ Олександра Александрова і Євгенія Єрофєєва 10 листопада о 9:30. Таке рішення ухвалила вчора колегія суддів. При цьому Голосіївський райсуд Києва продовжив термін утримання росіян під вартою до 2 січня 2016 року. При цьому захист Єрофєєва та Александрова звернувся до Вищого адмінсуду з проханням визнати їх військовополоненими.

Нагадаємо, що адвокати Надії Савченко розглядають можливість обміну української льотчиці на росіян. Утім офіційного підтвердження такої можливості з жодної зі сторін не надходило.