Золотий «Олень» короткого метра

04.11.2015
Золотий «Олень» короткого метра

Переможниця Національного конкурсу Катерина Горностай і співзасновник Фонду Янковського Свiтлана Сухіна.

Цьогоріч міжнародне журі 45-го Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» визнало кращим фільмом Національного конкурсу художню короткометражку «Віддалік» молодого київського режисера Катерини Горностай. Автора фільму нагородили головним призом — золотим «Скіфським оленем», дипломом за найкращий фільм Національного конкурсу та від благодійного Фонду Ігоря Янковського «Ініціатива заради майбутнього» сертифікатом на 2500 доларів для нових фільмів.

Вручаючи головний приз переможниці Національного конкурсу, співзасновник Фонду Світлана Сухіна сказала: «Третій рік поспіль ми фінансуємо проведення Національного конкурсу. Мені приємно запросити цьогорічну переможницю на всі події за кордоном, які наш Фонд буде проводити наступного року, щоб разом популяризувати українське кіно. Вже в грудні 2015 року ми представимо наш кінематограф на Днях українського кіно в Лондоні. І традиційно профінансуємо поїздку української делегації на головні кінофестивалі світу – Берлінський і Каннський».

Cпеціальними дипломами «Молодості» журі Національного конкурсу 45-ї «Молодості» також відзначило короткометражки: за оригінальний сценарій — фільм «Віолончель» режисера Олесі Моргунець-Ісаєнко, за потужний акторський склад і вражаючу режисерську роботу з акторами — фільм «Чоловіча робота» режисера Марини Степанської.

Генеральний директор «Молодості» Андрій Халпахчі відзначив значне зростання популярності Національного конкурсу короткометражних фільмів за останні роки. У попередні два роки на конкурс надіслали 200 і 300 робіт відповідно, а цього року організатори отримали вже 600 робіт молодих режисерів.

Зі слів організаторів стало відомо, що вже традиційно за підсумками 45-ї «Молодості» на кошти Фонду Янковського буде випущено презентаційний диск iз фільмами — учасниками Національного конкурсу, який поширюватиметься за кордоном. Фонд Янковського і в наступному році профінансує роботу українських національних павільйонів на міжнародних кінофорумах у Каннах та Берліні і проведе прийоми на честь українського кінематографа.