Незламний мінімум

30.10.2015
Незламний мінімум

У Нанті «Хімік» узяв мінімум, необхідний для відносно спокійної гри в матчі-відповіді. (з сайта vc.khimik.com.ua.)

Не всі фіаско однакові. Особливо у волейболі, де за мінімальну поразку (2:3) команді-невдасі нараховують очко. Власне такого роду доробок і може визначити долю найкращого колективу країни з жіночого волейболу — южненського «Хіміка» — на старті Кубка ЄКВ. За всю історію своїх виступів у другому за рейтингом клубному турнірі Старого світу п’ятиразовому чемпіону України лише одного разу (з чотирьох попередніх спроб) вдалося подолати 1/16 фіналу цих змагань. Нині ж «суха» (3:0) або «напівсуха» (3:1) перемога в матчі-відповіді проти французького «Нанта» забезпечить підопічним Сергія Голотова проходження до наступного раунду турніру. Загалом, не стане для української команди провалом й дзеркальний рахунок першого поєдинку — тоді, щоправда, для визначення найсильнішого доведеться грати «золотий» сет.

Хай там як, але вирішальна боротьба за перепустку до наступного раунду проходитиме в Южному, де, без сумніву, «Хімік» матиме неабияку підтримку власних уболівальників. «Нант» подібним козирем скористався, зумівши переламати хід першої зустрічі, яка розпочалася за сценарієм гостьової команди. Підопічні Голотова впевнено виграли перший сет і мали чудові шанси розвинути успіх, утім дотиснути суперника в другій партії, ведучи в ній перед 21:16, волейболістки «Хіміка» не зуміли. Віддали «жовто-зеленим» чемпіонки України й наступний сет. «На сітці, думаю, ми виглядаємо потужніше — і на блоці, і за ростовими даними. Тому акцентую увагу на прийомі. Буде в суперника й потужна уболівальницька підтримка. Важливо, щоб дівчата не зламалися», — хвилювався перед поєдинком наставник «Хіміка».

Тиск на вихованок Сергія Голотова «Нант» створив і справді відчутний, проте відправити українських волейболісток у повний «нокаут» їм не вдалося. Зібравшись із силами у четвертій партії, южненки взяли в ній той необхідний для двоматчевих баталій мінімум, який дозволяє їм з оптимізмом готуватися до матчу-відповіді.

Перед поїздкою до Франції Сергій Голотов наголосив, що кондиції його підопічних не оптимальні, відтак можна сподіватися, що до 10 листопада, коли «Нант» завітає до України, лідери «Хіміка» наберуть максимальну форму й зіграють на високих обертах не два сети, а повний матч. «Гравці ще не набрали оптимальних кондицій. Це тривалий процес, особливо після пологів, після декретної відпустки. Але волейболістки вже близькі до свого максимуму. По останніх тренуваннях я оцінив би готовність команди на сімдесят відсотків», — відзначив очільник п’ятиразових чемпіонок України.