НОВИНИ ПЛЮС

28.10.2015

Суд... проти вкладників

Наразі залишаються у невизначеному стані вкладники банку «Фінансова ініціатива». Нині Фонд гарантування не може розпочати виплату гарантованої суми вкладникам банку «Фінансова ініціатива» за загальним реєстром через судову заборону на його ліквідацію. Ухвалою гсподарського суду міста Києва від 15 жовтня 2015 за позовом Perusta Constructions LTD членам виконавчої дирекції Фонду гарантування заборонено вносити пропозицію до Національного банку та ухвалювати рішення про ліквідацію ПАТ «КБ «Фінансова ініціатива».

Відтак Фонд готує заперечення щодо самого позову, щоб оскаржити вказану ухвалу, та звернувся до суду з проханням роз’яснити, яким чином забезпечувати її виконання, не порушуючи вимог законодавства. У період ліквідації ПАТ «КБ «Фінансова ініціатива», за загальним реєстром, виплату гарантованої суми повинні отримати більше 38 тис. вкладників на суму 1,94 млрд. грн, а у період тимчасової адміністрації вже виплачено 1,84 млрд. грн.

Тим часом упродовж нинішнього тижня Фонд гарантування вкладів запланував продати активи дев’яти неплатоспроможних банків на загальну суму 909,23 млн. гривень. Зокрема,  виставляються основні засоби ПАТ «Старокиївський Банк» на 4,03 млн. грн., АТ «Єврогазбанк» — на 0,82 млн. грн., АТ «Прайм-Банк» на 17,76 млн. грн., АТ «Грін Банк» — на 1,24 млн. грн. «Серед виставлених на продаж є також права вимоги за кредитами ПАТ «Брокбізнесбанк» на 293,15 млн. грн., ПАТ КБ «Південкомбанк» — на 414,42 млн. грн., АТ «Банк Золоті ворота» — на 74,69 млн. грн., ПАТ «Банк Демарк» — на 15,57 млн. грн.», — ідеться у повідомленні Фонду.