Гамбургер як наука

28.10.2015
Гамбургер як наука

Вивіска університету гамбургера в Іллінойсі.

Університет гамбургера компанії «Макдоналдз» виявився популярнішим за Кембридж та Оксфорд. Тільки вісьмох із тисячі охочих абітурієнтів (тобто менше 1%) зараховують на курс у The McDonald’s Hamburger University, пише газета «Міррор». В Оксфордському університеті відсоток зарахування становить 18%, а в Кембриджському — 20,8%.

Відділення Університету гамбургера відкрито в Токіо, Лондоні, Сіднеї, Мюнхені, Сан-Паулу, Шанхаї. Наприкінці 2015 року планується відкриття філії цього вишу в Москві.

У процесі навчання студенти розвивають свої лідерські якості, покращують навички ведення бізнесу та операційних процедур. До програми курсу також входять практичні заняття, наприклад, спілкування з «таємним покупцем».

Перший університет, що вивчає гамбургерологію, був відкритий засновником корпорації «Макдоналдз» Реєм Кроком 1961 року в Іллінойсі. У першому класі було 14 студентів. Тепер загальна кількість випускників становить 275 тисяч по всьому світу.

У відділенні в Іллінойсі на даний момент працюють 16 штатних викладачів, що викладають 26 мовами. Кампус вартістю 40 мільйонів доларів налічує 17 класів, три кухні-лабораторії, лекторій на 300 місць і вісім кімнат для інтерактивного навчання. При університеті також працює музей, в якому, зокрема, виставлено старі уніформи співробітників компанії «Макдональдз».