Європа вшановує Новий Світ

28.10.2015
Європа вшановує Новий Світ

Ріанна.

В італійському Мілані відбулася церемонія вручення однієї з найпрестижніших музичних премій — MTV Europe Music Awards 2015. Байдуже, що премія «європейська», тріумфаторами в головних номінаціях — «Найкращий співак» та «Найкраща співачка» — стали канадець Джастін Бібер та голосиста уродженка Барбадосу Ріанна.

21-річний Бібер тріумфував без перебільшення — артист, який прийшов на церемонію весь у червоному, переміг одразу в п’яти категоріях: окрім найкращого співака, він отримав статуетки за «Найкращу співпрацю» (разом зі Skrillex і Diplo), «Найкращий образ», «Найкращий концерт у Північній Америці» та «Найбільший фан-клуб».

Найкращими виконавцями в жанрі альтернативної музики та хіп-хопу були визнані, знову-таки, не європейці — американські співачки Лана Дель Рей та Нікі Мінаж. А премію за найкращу пісню (Bad Blood) отримали кантрі-зірка зі США Тейлор Свіфт і Кендрік Ламар.

Втім без представників Старого Світу серед переможців усе-таки не обійшлося. Так, премію за «Найкращий живий виступ» вручили британському співаку Едові Ширану. Йому ж перепала нагорода в категорії «Найкраще міжнародне шоу».

Найкращими рокерами року було визнано британську групу Coldplay, а у відповідній поп-номінації перемогли їхні співвітчизники з гурту One Direction.