Броварські гойдалки

27.10.2015
Броварські гойдалки

«Ельверум» хоч і аутсайдер групи, але нерви «Мотору» попсував. (прес-служби ГК «Мотор».)

У минулому сезоні екс-наставник «Мотора» Сергій Бебешко, пояснюючи невиразну гру своїх підопічних у груповому раунді Ліги чемпіонів, бідкався про відсутність підтримки рідних уболівальників. Мовляв, у столичному Палаці спорту атмосфера не та. Зрештою, подібні виправдання наставника керівництво клубу не задовольнили й на місце Бебешка ще до завершення виступів мотористів у попередній ЛЧ заступив Микола Степанець. «По гарячих слідах» налагодити гру команди новому очільнику не вдалося, проте до наступного сезону «Мотор» підготувався як треба.

Після шести турів у своїй «лігочемпіонській» «пульці» український чемпіон посідає високе друге місце, при тому що запоріжці й надалі продовжують грати єврокубкові матчі поза рідними стінами. Щоправда, в цьому євросезоні «Мотор» перебазувався зі столиці в її передмістя — з київського ПС до броварського ТРЦ «Термінал». Раніше там головним спортивним дійством були хокейні матчі за участі київських «Дженералз». Але «генерали» перебралися до Києва, тож тепер на броварській «ковзанці» панують гандболісти «Мотора». На відміну від головної критої арени столиці, де запорізькі майстри ручного м’яча виграли лише один єврокубковий поєдинок, у Броварах справи у найсильнішої команди країни йдуть значно краще. У «Терміналі» в трьох зіграних поєдинках команда Степанця не втратила ще жодного очка.

Але в останньому з домашніх матчів, що відбувся минулих вихідних, — проти норвезького «Ельверума» — «Мотору» було нелегко. Після перерви мотористи навіть програвали, однак знайшли сили, аби зламати хід поєдинку.

«У Лізі чемпіонів немає слабких команд. Ми граємо третій рік у ЛЧ, але кожен матч — це новий досвід для усіх. Сьогодні матч проходив, немов на гойдалках. Доля матчу вирішилася в останні п’ять хвилин», — розповів Степанець.

Норвезький «Ельверум» — перша команда, з якою «Мотор» уже зіграв обидва поєдинки в групі. І в обох випадках перемога була на боці українського чемпіона. Узявши максимальну кількість очок у зустрічі з аутсайдером секстету, команда Степанця протиснулася до чільної когорти у своїй групі, де одразу три колективи після шести турів у своєму активі мають однаковий доробок.

«Матч з «Ельверумом» показав, що нам є над чим працювати», — зазначив очільник «Мотора». Думається, Михайло Степанець міг би проявити стриманий оптимізм, однак на пiвдорозі розхолоджувати команду, котра вже має непогані шанси на вихід у «плей-оф», тренер не бажає.

«Із кожним матчем ми будемо додавати, але, сто відсотків, легко нам не буде. У нашій групі все «туго зав’язано», кожне очко — на вагу золота», — наголосив розігруючий «Мотора» Борис Пуховський.

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Чоловіки. Група D. 6-й тур. «Мотор» (Україна) — «Ельверум» (Норвегія) — 33:30 (Бурка, Шельменко (по 7) — Мітрович (8)), «Металург» (Македонія) — «Бая-Маре» (Румунія) — 21:23, «Ск’єрн» (Данія) — «Кадеттен Шаффгаузен» (Швейцарія) — 25:29.

Турнірне становище: «Ск’єрн», «Мотор», «Бая-Маре» — 8, «Шаффгаузен» — 5, «Металург» — 4, «Ельверум» — 3.

***

Жінки. Кубок ЄГФ. Другий раунд. «Галичанка» (Україна) — «Пріштіна» (Косово) — 26:17, 26:14.

Обидва матчі відбулися в Пріштині, через те що тижнем раніше гандболісток частково визнаного Косова не пустили через кордон до Львова.

У третьому раунді «Галичанка» зіграє з турецьким клубом «Муратпаша», який у минулому сезоні дійшов до півфіналу Кубка ЄГФ.