Пристрілка новачка

23.10.2015

Попри те, що переможець двох останніх розіграшів Ліги Європи — «Севілья» — у нинішньому сезоні демонструє не найкращий футбол, Євген Коноплянка тим часом продовжує поповнювати свій заліковий доробок у новому клубі. Так, за андалусійців український півзахисник уже забив чотири м’ячі, останній з них — у ворота «Манчестер Сіті» в рамках третього туру еліт-раунду ЛЧ. Щоправда, влучний його удар не приніс «Севільї» жодних дивідендів — у доданий арбітром час на стадіоні «Емірейтс» команда Унаї Емері не втримала нічию. Проте це не завадило УЄФА назвати Коноплянку кращим гравцем матчу.

Забив у звітному турі ЛЧ іще один українець, щоправда, свій гол колишній півзахисник «Ворскли» Денис Дедечко, котрий нині виступає за казахстанську «Астану», провів у ворота власної команди.

Напевно, варто згадати й про продуктивні дії ще одного екс-футболіста української прем’єр-ліги — Брауна Ідейє, котрий, нагадаємо, не один рік захищав кольори «Динамо». У вівторок же нігерієць динамівців скривдив, щоправда, не київських, а загребських, допомігши своєму «Олімпіакосу» здобути другу перемогу в групі. Прикметно, що лідер цього квартету — «Баварія» — несподівано зазнала фіаско від лондонського «Арсеналу». Утім цей неприємний факт не завадив керівництву мюнхенського суперклубу запропонувати Хосепу Гвардіолі продовжити контракт із баварцями.