Невдалий експеримент

21.10.2015
Невдалий експеримент

«Сіверськодончанка» зіпсувала настрій чинним чемпіонкам країни з Южного перед їхнім стартом у єврокубку. (з сайта vc.khimik.com.ua.)

Сприяючи оптимальному старту чемпіона країни — южненського «Хіміка» — в єврокубку, ФВУ дозволила команді Сергія Голотова вибитися з загального розкладу національного чемпіонату. Готуючись до першого матчу 1/16 фіналу Кубка ЄКВ проти французького «Нанта», волейболістки з Южного раніше за інших розпочали чемпіонат. Так само на кілька днів раніше чемпіонки зіграли й спарені матчі другого туру, в якому дозволили суперницям створити міні-сенсацію. Після упевненої перемоги над «Сіверськодончанкою» в першій частині «спарки» (3:0), в повторному поєдинку «Хімік» абсолютно несподівано дав нагоду опоненткам легко взяти реванш (0:3), зазнавши таким чином першої поразки в сезоні. «Чому програли? Тому що експериментували. Ми цілеспрямовано готуємося до єврокубків. У нас через тиждень перша єврокубкова гра, і тому, вважаю, ми маємо право на експерименти», — пояснив наставник чинних чемпіонок країни Сергій Голотов.

У минулому сезоні в Кубку ЄКВ «Хіміку» відверто не пощастило. Зустрівшись уже в першому раунді з потужною італійською командою «Імоко Воллен», котра була укомплектована кількома новоспеченими на той час чемпіонками світу зі збірної США, южненки одразу вилетіли до третього за рангом клубного турніру Старого світу — Кубка виклику. Без сумніву, амбіції «Хіміка» сягають набагато далі, ніж цей турнір, тож до старту в новому євросезоні Сергій Голотов ставиться з підвищеною відповідальністю. «У сьогоднішній поразці, можливо, винен і я, поставивши інший склад. Перед стартом у єврокубках ця ротація — необхідна. А програна гра ключовою для нас не була», — зазначив іменитий наставник, який, до слова, на початку нового українського сезону в ролі тренера здолав позначку в 150 матчів, у переважній частині з яких він переміг.

Про те, що головна боротьба в чемпіонаті — попереду, каже й головний тренер «Сіверськодончанки» Гарій Єгіазаров. Колишній наставник жіночої збірної України наголошує: «Враховуючи формулу чемпіонату, все буде вирішуватися у «фіналі чотирьох». Сьогодні одні розклади: ти — перший, або другий-третій. Але цю розстановку можуть нівелювати вже перші матчі фінального туру». Зазначимо, що, за регламентом, у першій частині ЧУ мають відсіятися чотири з восьми команд-учасниць турніру. А вже на другому етапі змагань квартет найсильніших займеться розподілом призових місць.

Нагадаємо, що п’ять останніх чемпіонатів виграв «Хімік». Їхні ж кривдниці з Сіверськодонецька попередні дві національні першості завершили зі «сріблом». Відтак гостьова перемога команди Єгіазарова над чинними чемпіонками не така вже й сенсація. Хоча сам наставник «Сіверськодончанки» каже, що тріумф над найсильнішою командою України — «Хіміком» — сприймається так само, як було в СРСР, коли комусь із учасників радянської першості вдавалося переграти імениту «Уралочку».

ТАБЛО

Чемпіонат України. Суперліга. Жінки.

1-й тур. «Хімік» — «Педуніверситет-ШВСМ» — 3:0 (25:11, 25:14, 25:10) і 3:0 (25:13, 25:18, 25:15). «Галичанка-ТНЕУ» — «Континіум-Волинь» — 3:0 (25:20, 25:10, 25:16) і 3:1 (25:21, 27:29, 25:17, 25:17). «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» — «Білозгар-Медуніверситет» — 3:0 (25:17, 25:18, 25:22), 3:0 (25:10, 25:20, 25:20).

Матч «Сіверськодончанка» — «Реґіна-МЕГУ-ШВСМ» — відбудеться пізніше.

Матчі 2-го туру. «Хімік» — «Сіверськодончанка» — 3:0 (25:19, 25:19, 25:14) і 0:3 (24:26, 18:25, 23:25).

Турнірне становище після двох матчів: «Хімік — 9 (4 матчі), «Орбіта», «Галичанка» — 6, «Сіверськодончанка» — 3, «Континіум-Волинь», «Білозгар-Медуніверситет», «Педуніверситет» — 0, «Регіна» — 0 (0).