ХРОНІКА

09.10.2015

Шахи

Переможцем Кубка світу, який упродовж майже чотирьох тижнів тривав у Баку, став наш колишній співвітчизник, а нині громадянин РФ Сергій Карякін. Молодий гросмейстер, 25-річний уродженець Сімферополя, програючи по ходу поєдинку 0:2, спромігся вирівняти ситуацію в «класиці» й уже на «тай-брейку» завдати нокаутуючого удару опонентові, іншому росіянину — Петру Свідлеру. Загальний рахунок поєдинку — 6:4 на користь Карякіна. Нагадаємо, що найкраще з представників української збірної на КС-2015 виступив Павло Ельянов, який у півфіналі поступився саме майбутньому переможцеві змагань.

Футбол

За непогашені борги із зарплати перед румунським форвардом Маріусом Нікулае ФІФА заборонила ужгородській «Говерлі» упродовж двох «вікон» проводити будь-які трансфери. Рішення, щоправда, неостаточне, тож керівники закарпатського клубу планують подати апеляцію. Мовляв, від боргів не відмовляються, проте суму, яку вимагає від «Говерли» румун, вважають необґрунтовано завищеною.

Теніс

«Челенджер» в Монсі (Бельгія, призовий фонд — 106 тис. євро). Перший раунд. Марченко (Україна) — Жиюньйон (Бельгія) — 6:3, 6:2.

* * *

ФТУ оголосила склад збірної України, яка в грудні вперше за багато років зіграє на традиційному представницькому турнірі в Австралії — «Кубок Хопмана». За «синьо-жовтих» зіграють найсильніші на даний момент тенісисти країни — Олександр Долгополов та Еліна Світоліна.