Рекорд «видер» нігтями

07.10.2015
Рекорд «видер» нігтями

Шрідхар Чіллал і його рекордні нігті.

Мешканець Індії Шрідхар Чіллал нарешті здійснив свою мрію — потрапив у Книгу рекордів Гіннесса. Щоб встановити рекорд, чоловік не підстригав нігті на лівій руці аж із 1952 року. І добився того, що загальна їх довжина сягнула 909,6 сантиметра. Найдовший ніготь на «рекордній» руці виріс аж до 2 метрів, найкоротший — «усього лише» до 164,5 сантиметра.

При цьому, як запевняє Чіллал, його довгі нігті дуже ламкі, тому всі ці роки йому доводилося бути дуже обережним, щоб їх не зламати. Особливо — вночі. Індієць уже звик щопівгодини прокидатися, аби перевірити цілісність нігтів і покласти руку зручніше.

Чекаючи на всесвітню славу, пан Шрідхар зазнав немало прикрощів у рідному селі. Він довго не міг влаштуватися на роботу й так і не зміг одружитися. За словами рекордсмена, навіть якщо котрась із дівчат була й не проти вийти за нього заміж, то категорично відмовлялися від такого зятя її батьки. А в Індії з цим суворо.

Втім 78-річний Чіллал запевняє, що не шкодує про своє рішення відрощувати нігті заради рекорду, ухвалене 63 роки тому. «Мені ніколи не доводиться чекати в черзі, я завжди в центрі уваги — і це чудово!» — каже чоловік.

Тепер, досягнувши мети, він планує нарешті обстригти нігті й подарувати їх музею. Тож хоч на старість років буде шанс нарешті одружитися.