ХРОНІКА

29.09.2015

Бокс

Бій українця Володимира Кличка і британця Тайсона Ф’юрі 24 жовтня в Дюссельдорфі не відбудеться. Минулого тижня чемпіон світу у суперважкій вазі за версіями WBA, IBF і WBO проводив традиційну передматчеву прес-конференцію та «двобій поглядів» із претендентом, але у п’ятницю оголосив про травму — ушкодження сухожилля лівої ноги. Кличко-молодший попросив вибачення у своїх шанувальників.

«Мені шкода мого суперника, який уже підготовлений до цього бою протягом багатьох тижнів. Я зроблю все від мене залежне, щоб відновитися якомога швидше», — заявив 39-річний чемпіон.

Ф’юрі звинуватив Кличка в симуляції травми, зазначивши: «Можливо, йому просто потрібно більше часу на підготовку». Промоутер претендента Мік Хеннесі повідомив, що бій британця з Кличком може відбутися 28 листопада на тій же «Еспіріт-арені» в Дюссельдорфі. Всі продані квитки залишаються чинними.

* * *

«Українським отаманам» не платять зарплату з січня 2015 року. Про це заявив лідер боксерського клубу Микола Буценко. За його словами, також хлопці «не отримали призові ні за один із боїв, які провели в минулому сезоні».

«З минулого сезону до фінансування команди залучилася одна впливова людина, яка очолювала одну з областей України, дала обіцянки, але з виконанням не склалося. Я вважаю це неповагою до мого виду спорту. Ми не мовчатимемо. Досить. Мовчали довго, час ішов, і як наслідок бездіяльності під великою загрозою виявилася участь клубу в наступному сезоні. Якщо все залишиться без змін, ми почнемо діяти рішучіше», — цитує Буценка Xsport.ua.

Велоспорт

Без медалей закінчила чемпіонат світу з велошосе в американському Річмонді збірна України. Найвище місце серед наших посів Марлен Зморка з Миколаєва — дев’яте місце в індивідуальній гонці на час серед велогонщиків віком до 23 років.

У заліку дорослих найкращим результатом була 16-та позиція Ганни Соловей (теж «розділка» на час). У своїй коронній дисципліні Ганна програла переможниці — новозеландці Лінді Віллумзен — 1 хв. 38 сек. Найприкріше, що Соловей зовсім трохи забракло для отримання прямої ліцензії на Олімпіаду-2016. Нагадаємо, Ганна була срібною призеркою ЧС-2014 та цьогорічних Євроігор у Баку. Ще одна опція отримати неіменну путівку на Олімпіаду в Ріо — потрапити до топ-15 рейтингу UCI в 2016 році. Там Соловей зараз іде на 24-му місці, втім перед нею багато представниць тих країн, які вже мають ліцензії.

«Я дуже втомилася від цієї напруги і всіх скандалів, які відбуваються між мною і тренером. Замислююсь над зміною тренера, мені такі умови роботи не потрібні», — прокоментувала свої поразки на чемпіонаті світу українська спортсменка, яка в груповій гонці стала 33-ю з відставанням у 52 сек.

У чоловіків найкращий результат — 24-те місце в «розділці» Андрія Гривка. При цьому кримчанин спровокував скандал із Федерацією велоспорту України, адже на ЧС виступав у шоломі… збірної Казахстану (він представляє клуб «Астана»).

Загальний медальний залік ЧС-2015 виграли господарі-американці — 8 медалей (3-3-2). В заліку збірних за очками першими стали голландці, а Україна поділила 28-30-те місця.

Тріатлон

На фіналі Кубка Європи з тріатлону в Сочі житомирянка Юлія Єлістратова здобула «срібло», що забезпечило їй перше місце загального заліку за підсумками сезону.