ХРОНІКА

23.09.2015

Теніс

Турнір WTA «Прем’єр» у Токіо (Японія, призовий фонд — 1 млн. доларів). Перший раунд. Світоліна (Україна) — Савчук (Україна) — 6:2, 6:0. К. Бондаренко (Україна) — Суарес-Наварро (Іспанія, 6) — 6:7 (3:7), 2:6.

Турнір WTA в Сеулі (Пд. Корея, призовий фонд — 200 тис. доларів). Перший раунд. Козлова (Україна) — Бегу (Румунія, 1) — 2:6 4:6.

«Челленджер» у Стамбулі (Туреччина, призовий фонд — 75 тис. доларів). Чоловіки. Молчанов (Україна) — Конєчни (Чехія) — 3:6, 3:6.

* * *

Сергій Стаховський, можна сказати, недаремно пропустив матч збірної України в Кубку Девіса. Зароблених на «Челенджері» в Туреччині очок, Стаху вистачило для входження до «топ-50» тенісистів-професіоналів. Інший лідер українського тенісу — Олександр Долгополов — піднявся в табелі про ранги на одну позицію, ставши 34-ю ракеткою планети. Водночас герой нещодавнього українсько-литовського протистояння Ілля Марченко втратив одразу шість місць, опустившись на 123-й шабель. Утім його старання не залишились без уваги на рівні збірних. Перемога над прибалтами дозволила «синьо-жовтим» скакнути з 28-го на 20-те місце. Тепер у наступному сезоні в Першій Євро-Африканській зоні Кубка Девіса наша збірна матиме «сіяний» статус.

Хокей

Провівши минулий сезон поза Національною хокейною лігою, 36-річний український форвард Руслан Федотенко не полишає надій повернутися до найсильнішого дивізіону планети. Днями дворазовий володар Кубка Стенлі зіграв свій перший у передсезонному «ралі» поєдинок за команду «Міннесота Уайлд», яка змагається в НХЛ. У поєдинку проти «Баффало», який «дикуни» програли 2:3, Федот провів на льоду 13 хвилин, заблокував один кидок і двічі застосував проти суперників силові прийоми.