НОВИНИ ПЛЮС

22.09.2015

Дядьку, віддай мільйон

Народний депутат Тетяна Чорновол подала до секретаріату ВР нову редакцію законопроекту про конфіскацію майна представників колишньої влади. Цього разу, крім Тетяни Чорновол та Олега Барни, автором документа значиться й Андрій Тетерук («Народний фронт»).

Нагадаємо, що попередня законодавча пропозиція Чорновол викликала критику як українських експертів, так і Міністерства юстиції США, після чого депутатка відкликала документ. Зазначалося, що ухвалення закону дає можливість Януковичу та членам його команди повернути конфісковане майно через механізми Європейського суду з прав людини та інших міжнародних судів.

До нас їде Столтенберг

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг, який iз дводенним візитом завітав до України, візьме участь у тематичному засіданні РНБО. Планують також підписання документа про створення в Україні представництва НАТО. Напередодні в Україні було оголошено про створення «Руху за Україну в НАТО», який очолив перший Президент України Леонід Кравчук.

Йенс Столтенберг побував і на Яворівському полігоні у Львівській області на відкритті спільних навчань Україна—НАТО з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій «Україна-2015».

Нинішні й колишні

Блок Петра Порошенка офіційно висунув Віталія Кличка кандидатом на посаду мера столиці. Крім нього, на це крісло претендують Геннадій Корбан від «Укропу», ресторатор Сергій Гусовський від «Самопомочі», Сергій Думчев від «Руху за реформи», Борислав Береза та два кандидати, які вже побували в цьому кріслі: Володимир Бондаренко від «Батьківщини» та Олександр Омельченко від «Єдності».

Ще одним претендентом — від партії «Наш край» — може стати інший колишній очільник столиці Володимир Макеєнко, який під час Майдану несподівано вийшов iз Партії регіонів і взяв на себе відповідальність за життєдіяльність Києва. «Якщо Макеєнко висунеться в мери, це буде цікава кампанія», — зазначив політолог Олексій Голобуцький.