Тату на вічну пам’ять

22.09.2015

Оригінальну послугу запропонувала американська компанія Save My Ink («Збережи моє чорнило») родичам померлих, які хочуть зберегти щось на пам’ять про покійника. Тримати урну з прахом втраченої людини на полиці у вітальні — це вже вчорашній день. Тепер головне — ще за життя умовити дорогу людину зробити татуювання. А після її смерті, завдяки майстерності «зберігачів чорнила», цей малюнок стане втіхою безутішним рідним та близьким.

Як повідомляє британська газета «Дейлі міррор», фахівці компанії акуратно виріжуть шкіру з татуюванням з тіла, оброблять її спеціальним хімічним розчином, який зупиняє процес розкладу, і передадуть спадкоємцям. Далі його можна, наприклад, помістити в рамочку й повісити на стіну.

Підписати договір із фірмою може й сам власник тату — для цього він повинен (звісно, ще за життя) внести реєстраційний завдаток у розмірі 115 доларів та щорічно сплачувати 60 доларів аж до смерті. Якщо тіло вкрите татуюваннями майже повністю, для збереження доведеться вибрати якийсь конкретний малюнок. Окрім того, у «Збережи моє чорнило» відмовляються вирізати шкіру з обличчя та геніталій померлих.

Заснував таку фірму 60-річний Чарльз Хемм. Раніше чоловік працював у сфері фінансів. Але після того, як витратив понад 10 тисяч доларів на власні тату, вирішив перекваліфікуватися. «Ви ж ніколи не спалите Пікассо або інший витвір мистецтва, в який вклали гроші. А татуювання — це теж мистецтво з унікальною історією, просто виконане на іншому полотні», — каже Хемм. І додає, що за перший же тиждень роботи компанії їм майже без реклами доручили вирізати 21 татуювання. Тож бізнес, судячи з усього, буде вигідним.