Влада готує українцям холодомор

18.09.2015
Влада готує українцям холодомор

Про можливу енергетичну кризу взимку Юрій Бойко застеріг із парламентської трибуни.

Менше місяця залишилося до 15 жовтня — дня, коли батареї в домівках українців повинні почати гріти. Поки осінь іще радує теплими днями, питання готовності енергетичного комплексу до зими мало цікавить громадян. Але з першими заморозками ця ситуація кардинально зміниться. На думку голови парламентської фракції Опозиційного блоку Юрія Бойка, цього року уряд не прислухався до народної мудрості, яка закликає готувати сани влітку, і як наслідок — Україна виявилася абсолютно не готовою до холодів і до нормального проходження опалювального сезону.

«За місяць до опалювального сезону Україна не готова до зими! Уряд, як бачимо, не в курсі, наскільки ситуація катастрофічна. З необхідних 19 млрд. кубометрів газу в сховища закачано тільки 15 млрд. На складах при необхідних 3,5 млн. тонн вугілля запаси ледь дотягують до 1,5 млн. тонн — це провісник енергетичної кризи взимку», — сказав Юрій Бойко, виступаючи у парламенті.

Політик підкреслив, що ці факти свідчать про безвідповідальність нинішньої влади, яка тільки те й уміє, що списувати всі свої провали на війну, а в цей час займається колосальним розкраданням бюджетних коштів. Він нагадав, що Опозиційний блок ще з початку літа вимагав від влади реальної підготовки до опалювального сезону. Сьогодні ж, за словами Юрія Бойка, необхідно вжити всіх можливих заходів для того, щоб не «заморозити» українців і запобігти виникненню техногенних катастроф.

Окрім можливих віялових відключень електроенергії внаслідок проваленої підготовки до опалювального сезону, українців очікує також і можливе зниження показників мінімальної температури в квартирах з 18 до 16 градусів, про яке говорить уряд. Найпарадоксальніше, що за всі ці «послуги» в нинішньому опалювальному сезоні українцям доведеться платити за новими, в рази підвищеними тарифами. Щоб захистити зубожілих через економічну кризу громадян, Опозиційний блок вніс до парламенту законопроект про мораторій на підвищення тарифів для людей, чий сукупний місячний дохід не перевищує трьох прожиткових мінімумів.

«Замість підтримки економіки, розвитку виробництва і отримання реальних доходів уряд їздить по кредити по всьому світу і будує нову фінансову піраміду. Влада відмовилася від податку на розкіш, зате хоче, щоб усі громадяни платили податок на житло. Щоб припинити урядові досліди над народом, Опозиційний блок вносить на розгляд Верховної Ради законопроект про мораторій на підвищення тарифів для людей, чий сукупний дохід на місяць не перевищує трьох прожиткових мінімумів», — повідомив Юрій Бойко. Він також підкреслив, що фракція Опозиційного блоку наполягає на розгляді парламентом питань, які справді турбують людей. «Це питання мирних ініціатив, законів про підтримку реального сектору економіки. Це 11 запропонованих нами економічних законопроектів. Це реальні кроки щодо розвитку економіки та захисту бідних верств населення», — резюмував політик.