Методичне знайомство

16.09.2015
Методичне знайомство

Після річної перерви Олена Підгрушна повернулася у великий біатлон. (з сайта www.biathlon.com.ua.)

Готувати сани влітку в українській біатлонній збірній звикли вже давно. У цьому році підготовчий до зими етап «синьо-жовті» проводять на високих обертах, адже вперше їхньою «підводкою» до сезону займається іноземний спеціаліст, перші плоди роботи якого роботодавці прагнутимуть побачити вже найближчим часом. Якщо бути точним, то словенець Урош Велепец прицільно опікується лише жіночою збірною, однак можна не сумніватися, що окремі нововведення спеціаліста-легіонера запозичить і тренерський штаб нашої чоловічої команди. Ініціатор запрошення словенського фахівця — президент федерації біатлону України Володимир Бринзак з оптимізмом чекає офіційних стартів: «Урош Велепец — класний спеціаліст, і вже взимку можна буде побачити плоди його діяльності».

Попри те, що в минулому сезоні вихованки українських фахівців гідно проявили себе на різних «вікових фронтах», очільник ФБУ все одно наважився на новаторський крок. Для Володимира Бринзака принципово, аби бронзова призерка Кубка світу-2014/2015 Валентина Семеренко, чемпіонки світу-2015 серед юніорок 17-річна Анна Кривонос та 20-річна Юлія Журавок змогли познайомитися з тренерськими методиками одного з найкращих фахівців світового біатлону.

Нагадаємо, що спочатку президент федерації планував запросити до України знаного в минулому німецького біатлоніста Ріко Гросса, але екс-наставника жіночого «бундестіму» перехопили росіяни. Відтак «резервною» кандидатурою став кращий тренер 2012 року за версією Міжнародного союзу біатлоністів Урош Велепец, який, до слова, непогано знає російську мову.

«За весь час занять біатлоном я вперше бачу, щоб на тренуваннях кожен спортсмен займався різною роботою. У роботі нашого нового наставника прослідковуються тренерські різноманіття та індивідуальний підхід», — першими враженнями від співпраці зi словенцем поділилася Олена Підгрушна. Зазначимо, що після річної перерви олімпійська чемпіонка повернулася у великий біатлон. На літньому чемпіонаті України, що в ці дні проходить у Чернігові, 28-річна спортсменка чітко засвідчила свої високі амбіції.

У стартовій гонці турніру — спринті, попри два промахи, Олена показала неабиякий хід, програвши срібній призерці Валентині Семеренко, котра відстрілялася на «нуль», лише 0,3 секунди. Тоді як переможниця цього старту Ірина Варвинець, яка теж пройшла дистанцію без промахів, змогла виграти у досвідченої опонентки всього чотири секунди. У гонці переслідування Підгрушна, хоч і припустилася знову двох помилок на вогневому рубежі, дуже легко відіграла у суперниць той мізерний гандикап. Водночас у змаганнях чоловіків реноме лідера збірної очікувано підтвердив Сергій Семенов, переконливо вигравши обидві індивідуальні гонки.