Медалі з підтекстом

15.09.2015
Медалі з підтекстом

На чемпіонаті світу в Лас-Вегасі наші борці встановили медальний рекорд. (з сайта unitedworldwrestling.org.)

Свої славні традиції вітчизняна борцівська школа підтверджувала вже не раз — і на олімпіадах, і на планетарних першостях. Утім на цьогорічному чемпіонаті світу українські борці просто перевершили найоптимістичніші сподівання, вигравши в Лас-Вегасі рекордну кількість нагород. Дві золоті, срібна та шість бронзових медалей — так виглядає український доробок на ліцензійному ЧС-2015, котрий дозволив «синьо-жовтим» посісти шосте місце в загальному заліку.

Найбільш плідними виявилися старання українських «класиків», котрих до майбутньої Олімпіади в Ріо готує новий наставник — Артур Дзигасов. Загалом, збірна майстрів греко-римського стилю до синьо-жовтої скарбнички поклала чотири нагороди. Троє призерів — володар «золота» Жан Беленюк (категорія до 85 кг), бронзові медалісти Дмитро Тимченко (до 98 кг) та Олександр Чернецький (130 кг) — олімпійські «кваліфаєри».

Як завжди, пристойний результат на змаганнях міжнародного рівня продемонструвала жіноча збірна Володимира Євонова, порадувавши своїх уболівальників трьома нагородами. Щоправда, лише одна з цих медалей, здобута Юлією Ткач (до заміжжя — Остапчук) у категорії до 63 кг, має олімпійський вектор. Водночас для 21-річної Оксани Гергель, яка сенсаційно стала чемпіонкою світу у вазі до 60 кг, без сумніву, подібний тріумф є історичною подією навіть і без додаткового бонусу. Як і неолімпійська «бронза» Тетяни Кіт, котра має надихнути спортсменку на нові звершення.

Що стосується команди Руслана Савлохова, то останнім часом наші «вільники» працюють скромно. Проте й у відсутності результату їх не звинуватиш: дві «бронзи» — Василя Шуптара та Павла Олійника. Остання з яких — в олімпійській категорії.