ХРОНІКА

08.09.2015

Легка атлетика

У Цюріху відбувся перший з двох фінальних етапів «Діамантової ліги-2015». Змагання чоловіків у секторі стрибків у висоту виграв катарець Мутаз Баршим, який єдиний узяв 2,32 м. Отож Баршиму, як своєрідна компенсація за четверте місце на недавньому чемпіонаті світу, дісталася перемога і в загальному заліку «Діамантової ліги». Українець Богдан Бондаренко на діаманти в цьому сезоні не претендував і на звітному етапі став другим, як і на світовій першості в Пекіні. Харків’янин із результатом 2,30 випередив китайця Чжана Гуовея завдяки меншій кількості спроб. Ще один атлет, який представляв Україну в Цюріху, висотник Андрій Проценко з результатом 2,23 м посів четверте місце. Чемпіон світу канадець Дерек Друен вибув із боротьби, взявши лише 2,19.

Гандбол

Чоловіки. Суперкубок України (Запоріжжя). «Мотор» — «ЗТР» — 26:25 (Бурка (7) — Карамишев (8)).

* * *

Суперліга. 1-й тур. ЗНТУ-ЗАБ (Запоріжжя) — ЦСКА (Київ) — 32:37, «ЗТР-Буревісник» (Запоріжжя) — «ЗТР» (Запоріжжя) — 15:39, «Університет» (Суми) — «Мотор» (Запоріжжя) — 0:10, «Політехнік» (Львів) — «Динамо-Полтава» — 0:10.

На чемпіонат України у вищому дивізіоні заявилися вісім команд, але дві з них у стартовому турі отримали технічні поразки. Такою жорсткою була реакція федерації на прохання сумчан і львів’ян перенести дебютні ігри з 5-го на 19 вересня.

Хокей

Шостим клубом, що офіційно подав заявку на участь у новому чемпіонаті України з хокею, став харківський «Витязь». Крім нього, папери оформили «Дженералз» і «Рапід» (Київ), «Донбас» (Донецьк), «Білий барс (Біла Церква), «Кременчук». Старт турніру призначено на 25 вересня, ФХУ вже оприлюднила регламент, згідно з яким чемпіонат складатиметься з двох етапів — регулярної першості у чотири кола і «плей-оф» чотирьох кращих команд. Але точна кількість учасників ЧУ ще не відома — федерація чекає можливих нових заявок до 10 вересня.

Велоспорт

Після 15 етапів велобагатоденки «Вуельта», яка проходить головні гірські випробування, загальний залік продовжує очолювати італієць Фабіо Ару з команди «Астана». Лідер незмінний уже впродовж п’яти відрізків. Другим, програючи лідеру лише 1 сек., йде іспанець Хоакім Родрігес із російської «Катюші», котрий у неділю виграв 15-й етап. Поляк Рафал Майка і голландець Том Дюмолен відстають, відповідно, на 1 хв. 24 і 1 хв. 25 сек. Наш Ярослав Попович («Трек фекторі») — 141-й (+2:41.57).

* * *

На світовій першості з маунтінбайку в Андоррі Яна Беломоіна принесла збірній Україні бронзову медаль у крос-кантрі. «Золото» в цій дисципліні на рахунку француженки Прево, другою фінішувала росіянка Калентьєва.