ХРОНІКА

04.09.2015

Футбол

У оновленому рейтингу ФІФА збірна України піднялася на одну позицію й тепер посідає 29-те місце. Наразі підопічні Михайла Фоменка продовжують активну підготовку до поєдинків єврокваліфікації – проти збірної Білорусі та Словаччини. Щоправда, через їдкий дим, що учора огорнув столицю, «синьо-жовті» були вимушені відмовитися від ранкового тренування. Окрім того, наставник національної збірної вирішив не брати з собою до Львова та Жиліни 19-річного півзахисника «Шахтаря» Віктора Коваленка. Після швидкого знайомства з новачком Фоменко відправив юнака в молодіжну збірну, яка завтра матчем проти Словенії стартує у відборі на чемпіонат Європи-2017.

***

Луганська «Зоря» та півзахисник Дмитро Хомченовський за обопільною згодою сторін розірвали контракт. Тепер футболіст виступатиме за команду з іспанської Сегунди – «Понферрадіна».

Велоспорт

Після завершення 11-го етапу «Вуельти» в генеральній класифікації знову змінився лідер. Італієць Фабіо Ару, що представляє «Астану», став п’ятим за ліком гонщиком, який одягнув червону майку. Попередній очільник загального протоколу – голландець Том Дюмолін з «Giant» — скотився на третю сходинку (відставання – 30 секунд). Другим, програючи лідеру 27 сек., тепер іде іспанець Хоакім Родрігес, який захищає кольори російської «Катюші». Наш Ярослав Попович («Трек Фекторі») – 158-й з більше ніж двогодинним відставанням від «червоної майки».