ХРОНІКА

02.09.2015

Шахи

Як заявив президент ФІДЕ Кірсан Ілюмжинов в інтерв’ю російському інформагентству ТАРС, наступний рік в Україні можуть оголосити «роком шахів». Подібну заяву очільник світової шахової федерації зробив після відвідин Києва, де він обговорював проведення наступного року у Львові (1-18 березня) матчу за чемпіонську корону між чинною чемпіонкою світу Марією Музичук і претенденткою з Китаю Хоу Іфань та можливість прийому Києвом одного з етапів жіночого Гран-прі ФІДЕ.

За словами Ілюмжинова, таку ідею цілком підтримав глава адміністрації Президента України Борис Ложкін, який, до слова, очолює оргкомітет чемпіонського матчу Музичук — Іфань. Додамо, що під час свого наступного візиту в Україну президент ФІДЕ планує зустрітися з міністром освіти та науки Сергієм Квітом, аби обговорити впровадження в школах уроку шахів.

Бокс

Срібний призер Олімпіади-2012 у Лондоні Денис Берінчик минулими вихідними провів свій перший поєдинок на профі-ринзі. Свій дебют знаний в аматорському боксі «отаман», який, до речі, як і його товариш Усик, став підопічним промоутерської компанії Кличків «К2», ознаменував яскравою перемогою — технічним нокаутом у п’ятому раунді — над бельгійцем Таріком Мадні.

Плавання

Чемпіон І Європейських ігор 16-річний Андрій Хлопцов виграв «золото» на чемпіонаті світу серед юніорів у Сінгапурі. Найвищу планетарну нагороду, здобуту на 50-метрівці батерфляєм, він підкріпив новим юнацьким рекордом України.

Визнання

Національний олімпійський комітет оперативно визначився з прізвищем найкращого спортсмена в серпні. Срібний акорд стрибуна у висоту Богдана Бондаренка в останній день легкоатлетичного ЧС в Пекіні не залишився без уваги експертної комісії. Як ідеться в повідомленні НОК, цей результат — найкраще досягнення в індивідуальних олімпійських дисциплінах серед усіх українських спортсменів протягом минулого місяця. А батько номінанта — Віктор Бондаренко, котрий є особистим наставником спортсмена, удостоївся титулу «кращий тренер місяця».