НОВИНИ ПЛЮС

21.08.2015

У парламенті з’явиться нова фракція

Імовірно, що на найближчому засіданні Верховної Ради буде оголошено про створення нової фракції, повідомляють джерела. (Нагадаємо, що депутати планували зібратися позачергово 31 серпня поточного року, проте зараз ця дата вже ставиться під сумнів). Нова фракція зватиметься «Солідарність», а ввійдуть до її складу депутати від Блоку Порошенка та «УДАРу» Кличка. Такий крок є закономірним продовженням рішення щодо спільного походу на місцеві вибори, про що раніше домовилися БПП та «УДАР», повідомляють інсайдери.

Але й це ще не кінець історії. Не виключена можливість того, що до фракції «Солідарність» увіллються депутати «Народного фронту». Принаймнi парламентарiям від «НФ» не дають догуляти канікули, терміново скликаючи всіх до Києва. «Рішення, швидше за все, буде ухвалено на розширеному засіданні фракції», — говорить один iз депутатів «НФ», котрого цитує газета «Сєгодня». «Не знаю, як БПП, а нас збирають на 27-ме», — написав на своїй сторінці у «Фейсбуці» «фронтовик» Леонід Ємець. З огляду на те, як відчутно впав рейтинг «Народного фронту», злиття цієї фракції з БПП не видається неймовірним.

ЖКГ отримає 700 мільйонів, а «інфраструктура» — копійки

Світовий банк виділив 732 мільйони доларів на інвестиційні проекти, спрямовані на розвиток міської інфраструктури та підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України. Про це повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України. Інвестиційний проект складається з кількох окремих напрямів у сфері водопостачання, водовідведення та пілотного проекту щодо поводження з твердими побутовими відходами на 11 комунальних підприємствах 9 міст: Києва, Харкова, Кіровограда, Житомира, Краматорська, Коломиї, Тернополя, Черкас та Івано-Франківська.

Тим часом міністерство інфраструктури має значно сумніші новини. «Кардинально цьогоріч складно було поміняти ситуацію, враховуючи те, яка сума грошей була виділена на експлуатацію та утримання доріг — 1,7 млрд. грн. на експлуатацію всіх доріг, які перебувають у віданні «Укравтодору». На сьогоднішній день витрачено приблизно 1,2 млрд. грн. Це менше ніж 10% від того, що необхідно, аби зробити хоча б ямковий ремонт», — звітує профільний міністр Андрій Пивоварський. Пивоварський укотре нагадав, що змінити ситуацію з фінансуванням дорожньої галузі може створення цільового дорожнього фонду, який буде наповнюватися за рахунок надходжень від сплати акцизу на паливо.