Небезпечні ігри

21.08.2015

Фестиваль Z-Games проводиться в Криму щорічно, починаючи з 2010 року, а цього року перебрався на Одещину. Перш ніж зупинитися в Затоці, організатори проїхали все узбережжя від Азовського моря, але не знайшли кращого транспортного сполучення. «Ми раді, що приїхали в Одесу. Це потужний транспортний вузол. Проект може розвиватися саме в цьому регіоні в рази масштабніше, ніж було до цього», — вважає директор Z-Games Максим Карпій.

Спортивна програма Z-GAMES цього року включає грандіозні шоу за участю зірок екстремального спорту, змагання та майстер-класи: MTB і BMX (екстремальні трюки на велосипедах), скейтбординг, in-line aggressive (екстремальні трюки на роликах), кайтбординг (серфінг під повітряним змієм), вітрильний спорт, скелелазіння, фріран і паркур, слеклайн (ходіння по натягнутій стропі), скімбординг (катання на дошці по мілкій воді та мокрому піску), фрізбі та інші. Заявки на участь подали більше 1500 учасників iз різних країн, зокрема з Польщі, Німеччини, Грузії. «Ми вважаємо, що наші ігри єдині в Україні такого роду. Ми розуміємо, що зараз нікому займатися молоддю, тим паче — спортивними напрямами. Я маю на увазі неолімпійські види спорту. Я про молодіжні течії. Велосипедисти, ролери, скейтери, скалолази, серфери. Слава Богу, що нам удалося об’єднати їх усіх на одному узбережжі», — переконаний Олександр Педан, партнер фестивалю і керівник творчої частини.

Оскільки Z-Games не лише спортивний, а й музичний фестиваль, то на відвідувачів, звісно, чекатимуть живі концерти клубної та RNB-музики. В Затоці виступлять відомі TeslaBoy, Brutto і O.Torvald разом iз молодими українськими гуртами Fontaliza, SecretAvenue, Sinoptik і Cherokey. Хедлайнером свята стане культовий американський репер Xzibit, який виступить в Україні вперше.