Урок від чемпіонів

18.08.2015
Урок від чемпіонів

Оновленій українській збірній не вдалося на рівних зіграти з чинними чемпіонами Європи. (з сайта ukrbasket.net.)

Погодившись на роль кризового менеджера, напередодні старту Євробаскету-2015 Євген Мурзін має розплутати у національній чоловічій збірній клубок серйозних проблем — ігрового, кадрового, психологічного характеру.

До початку континентальної першості у «синьо-жовтих» залишилося менше трьох тижнів, а новий очільник збірної лише починає «обкатку» команди, яка з відходом Майка Фрателло зазнала відчутних змін. «Сподіваюся, новий колектив буде не гіршим за попередній», — заявив Мурзін перед товариськими поєдинками зі збірною Франції. Наразі слід визнати, що до рівня своїх попередників Фесенку та К° дуже далеко. Приміром, якщо два роки тому в матчі групового раунду ЧЄ-2013 «синьо-жовті» практично на рівних протистояли майбутньому переможцю турніру, поступившись команді зіркового представника НБА Тоні Паркера з рахунком 71:77, то в нещодавніх «товарняках» проти «галлів» українські баскетболісти виглядали не інакше, як хлопчики для биття. В обох поєдинках підопічні Мурзіна програли французам iз космічною різницею — більше 30 очок. І це притому, що наставник «триколірних» Венсан Колле намагався не надто сильно навантажувати головну зірку команди. У першому поєдинку (57:90) Паркер узагалі не набрав жодного очка, але в повторній зустрічі (63:95) став найрезультативнішим її гравцем, назбиравши 19 пунктів. «Другий матч ми провели значно краще, адже наш опонент також додав у своїй грі. Гадаю, ми рухаємося в правильному напрямку, хоча в нас залишається низка речей, які потребують покращення», — зазначив Колле, коментуючи подвійний спаринг зі збірною України.

Без сумніву, хороший матеріал для роздумів отримав і Євген Мурзін. Головне, аби у наставника вистачило часу для виправлення недоліків. Новий американський плеймейкер української команди Джером Рендл упевнений, що через кілька матчів «синьо-жовті» стануть по-справжньому хорошою командою.

Найближчі кілька днів у Києві підопічні Мурзіна працюватимуть над помилками, які викрила збірна Франції. Експрес-результати своєї роботи тренерський штаб нашої збірної зможе оцінити 21-23 серпня на турнірі в Словенії, де «синьо-жовті» поміряються силами з командами Італії, Фінляндії та збірною господарів.

 

ТАБЛО

Товариські матчі. Франція — Україна — 90:57 (Батум, де Коло (13) — Рендл (13), Фесенко (12)), 95:63 (Паркер (19) — Пустозвонов (16), Рендл (10)).