Стоїть Стіна високая...

11.08.2015

Знамениту крижану Стіну, яка захищає людей від світу Диких та потойбічних Білих ходоків у телесеріалі «Гра престолів», зроблять туристичним об’єктом. Як повідомляє британська газета «Телеграф», муніципальна рада міста Ларн у Північній Ірландії, де розташована ця велетенська декорація, попросила телеканал HBO не демонтувати Стіну після завершення зйомок. «Це неймовірна споруда, яка стане грандіозною цікавинкою для туристів», — вважає член парламенту округу Східний Антрім Семмі Уїлсон.

За словами депутата, по завершенні зйомок шостого сезону «Гри престолів» місцева влада планує розвивати на цій території туристичну зону. У Північній Ірландії відзнято значну частину серіалу. Окрім Стіни, там «розташовано» замок Вінтерфелл, скелі Залізних Островів, Королівський Шлях тощо. І туристи, які вже зараз залюбки їдуть у графство Антрім, аби повитріщатися на знайомі з улюбленого «мила» місця, роблять значний внесок не лише в місцевий, а й у загальнодержавний бюджет Об’єднаного Королівства.

Згідно з фентезі-романами Джорджа Мартіна циклу «Пісня льоду і вогню», за яким відзнятий серіал, крижана Стіна завдовжки 300 миль захищає Сім Королівств від вторгнення страшних істот із вічної зими. На ній стоїть 19 фортець, де мають жити охоронці, але на той час, коли відбувається дія «Гри престолів», 16 із них закинуті.