Гаджет дорожчий за друга

05.08.2015

У вас є улюблений кіт і телефон. Раптом спалахує сильна пожежа, і врятувати можна тільки щось одне — пухнастого улюбленця чи бездушний апарат. Що ви оберете? Здавалося б, відповідь очевидна. Проте, як з’ясувалося, залежність сучасних людей від телефонів, що давно перетворилися на багатофункціональні прилади, вкрай негативно вплинула на їхню моральність. І більшість навіть не соромиться зізнатися, що рятувала б свій смартфон, покинувши кота у полум’ї напризволяще...

Про це свідчать дані опитування, проведеного соціологічною службою KRC Research у семи великих державах світу: США, Китаї, Бразилії, Великій Британії, Мексиці, Іспанії та Індії. Згідно з його даними, без вагань проміняли б живе створіння на гаджет 54% користувачів смартфонів. Також, незалежно від країни походження, більшість користувачів зізналися, що навіть сплять і ходять у туалет зі своїми телефонами. В Індії відсоток тих, хто засинає з телефоном у долоні, становить 74%, у Китаї — 70%. Понад половина — 57% — опитаних беруть смартфон із собою в туалет. Рекорди в цій категорії належать користувачам з Китаю та Бразилії.

Кожен десятий опитаний користується смартфоном навіть під душем, а 22% респондентів заявили, що у вихідні відмовляться радше від сексу, ніж від користування улюбленим гаджетом.

Але ідилія у відносинах між користувачем та смартфоном не повна. Лише 39% респондентів заявили, що повністю задоволені своїм дивайсом, а 79% поскаржилися, що інколи він їх дратує й заважає у найбільш відповідальні моменти.