ХРОНІКА

29.07.2015

Футбол

Президент УЄФА Мішель Платіні вирішив балотуватися на посаду президента ФІФА. За даними французького видання «Екіп», керівник європейського футболу має намір скористатися значною підтримкою світової футбольної спільноти і стати наступником Зеппа Блаттера, який оголосив про намір піти у відставку наприкінці цього року після гучного фінансового скандалу в ФІФА.

* * *

Бразильський півзахисник «Шахтаря» Фред на Кубку Америки здав позитивну допінг-пробу. Як повідомляє сайт «Трибуна», у Фреда було виявлено сечогінну речовину гідрохлортіазид, яка зазвичай вживається при лікуванні серцевої недостатності. Цю інформацію підтвердили у Бразильській футбольній конфедерації. Вчора експерти мали відкрити пробу Б.

* * *

Український півзахисник ФК «Уфа», вихованець «Шахтаря» Олександр Зінченко, відмовився від пропозиції прийняти громадянство Росії.

Бокс

Боксер вагової категорії до 75 кг Дмитро Митрофанов завоював першу для збірної України олімпійську ліцензію на Ігри в Ріо-де-Жанейро. Перепустку на Олімпіаду-2016 Митрофанов виборов у рамках нового проекту AIБA — професійної ліги AПБ в Москві. У півфіналі АПБ наш співвітчизник технічним нокаутом (після шести раундів) переміг француза Мішеля Тавареса.

Стрільба

На чемпіонаті Європи з кульової та стендової стрільби в словенському місті Марибор «золото» здобула жіноча збірна України в стрільбі з малокаліберного пістолета з 25 м — Олена Костевич, Катерина Зеленська та Оксана Камінська. У цій самій дисципліні в індивідуальних змаганнях титулована Костевич «вибила» бронзову нагороду. Наша чоловіча команда зі швидкострільним пістолетом із 25 м — у складі Романа Бондарука, Володимира Пастернака й Дениса Кушнірова — завоювала срібні медалі.

Теніс

Турнір ITF у Сакраменто (призовий фонд — 50 тис. дол.). Фінал. Ангеліна Калініна (Україна, 8) — Ан-Софі Местах (Бельгія) — 4:6, 6:4, 6:3.

Олімпізм

У п’ятницю в Куала-Лумпурі буде обрано місто-господар зимових Олімпійських ігор 2022 року — тих самих, на які за часів Президента Януковича брався претендувати Львів. Крім Львова, відпали заявки Кракова, Стокгольма й Осло, тож МОК має обрати між Пекіном і казахським Алмати. У разі успіху своєї заявки китайська столиця стане єдиним містом світу, яке приймало і літні, й зимові Олімпіади.