НОВИНИ ПЛЮС

24.07.2015

Учення-світ

Британська рада в Україні оголосила про початок програми Canny Creatives, що покликана налагодити довготривалі зв’язки культурних інституцій України та Великої Британії. У рамках проекту українські культурні простори запрошують до своєї команди одного з шістьох фахівців із Ньюкасла, відібраних Британською радою в ході відкритого конкурсу.

Серед учасників проекту — англійські культурні менеджери Ентоні Бейкер, Сара Кемп, Ребекка Шатуелл, Клімена Крістофоу, Кейт Рід та Грем Томпсон, які долучаться до таких українських організацій, як Незалежна театральна лабораторія у Чернівцях, культурний фонд «Ізоляція», Центр сучасного мистецтва або Конгрес активістів культури, «Культурний проект» та інші.

«Це унікальна можливість об’єднати свої зусилля з першокласними спеціалістами задля спільного пошуку творчих ідей і нестандартних стратегічних рішень, познайомитися з новими форматами роботи та започаткувати британсько-українські проекти, що розвиватимуть креативний сектор в Україні», — упевнені організатори Canny Creatives.

Голлівудське визнання

«Плем’я» Мирослава Слабошпицького очолило топ-5 найкращих фільмів 2015 року за версією Hollywood Reporter.

До п’ятірки найкращих фільмів також увійшли три американські картини та одна угорська. Рейтинг склав американський кінокритик Тодд Маккарті. Окрім цього, фільм Слабошпицького відзначено виданнями IndieWire і Variety, чиї кінокритики поставили його в один ряд із «Шаленим Максом», анімацією Disney і Pixar «Думками навиворіт» та угорським фільмом «Білий бог», що переміг в «Особливому погляді» у Канні у 2014 році.

Музика заради життя

Український гурт «Гайдамаки», російський музикант Андрій Макаревич та поляк Мацей Маленчук записали спільну пісню про мир, слова якої звучать трьома мовами.

На думку музикантів, пісня «Тільки любов залишить тебе живим» — їхня відповідь на страждання простих людей, цинізм та лицемірство політиків, складну та несправедливу ситуацію, в якій опинилася Україна сьогодні.

Ідея назви пісні «Тільки любов залишить тебе живим» належать Андрієві Макаревичу.