Нижче свого рівня

14.07.2015
Нижче свого рівня

Моменти були — підвела українську збірну реалізація. (з сайта УЄФА.)

Більше ніж скромний результат продемонструвала збірна України віком до 19 років у фінальній частині європейської першості, груповий раунд якої вчора завершився у Греції. У своєму квартеті підопічні Олександра Головка набрали лише одне очко, яке так і не дозволило «синьо-жовтим» залишити останнє місце а групі А.

«Не змогли реалізувати свій потенціал», — так Головку бачиться основна причина невдачі його команди. Як відзначив півзахисник юнацької збірної Бека Вачіберадзе, котрий представляє школу донецького «Шахтаря», моментів було створено достатньо, аби пробитися до півфіналу. Проте підвела реалізація.

Відзначимо, що разом з іншими своїми колегами по збірній уродженець Кутаїсі кілька місяців тому грав у фіналі юнацької Ліги чемпіонів. Утім повторити зі збірною досягнення клубного рівня Вачіберадзе не зміг. Місце від групи А у півфіналі ЧЄ посіли команди Греції та Франції, які на старті елітного раунду турніру по черзі переграли команду Головка. Відтак уже після другого туру шансів у «синьо-жовтих» на участь у «плей-оф» не було.

Позавчорашній поєдинок проти Австрії для українців мав хіба що іміджевий характер і, здавалося, що «синьо-жовті» таки зможуть на прощання з Євро гримнути дверима. Утім втримати переможний рахунок у заключному матчі ЧЄ нашим хлопцям не вдалося. За три хвилини до завершення основного часу фактурний Марко Квасіна з «Аустрії» оформив дубль і зрівняв рахунок — 2:2.

Щоправда, як свідчить Олександр Головко, особливого розпачу від невдалого виступу в Греції в його хлопців немає, адже сам вихід до фінальної частини континентальної першості вважався за щастя. «Були раді взяти участь в турнірі такого високого рангу. Шкода, що зіграли не на своєму рівні, але думаю, що наші перемоги ще попереду», — резюмував наставник української збірної віком до 19 років.

ТАБЛО

Чемпіонат Європи серед молодіжних збірних (віком до 19 років). Фінальний раунд. Група А. 2-й тур. Україна — Франція — 1:3 (Зубков, 55 — Гірассі, 31; Дембеле, 62; Лук’янчук, 90+2 (автогол)), Греція — Австрія — 0:0. 3-й тур. Франція — Греція — 2:0, Україна — Австрія — 2:2 (Зубков, 14; Лучкевич, 63 — Квасіна, 47, 87).

Підсумкове становище: Франція — 9, Греція — 4, Австрія — 2, Україна — 1.