Невесела упаковка

07.07.2015

Страшне розчарування чекає на всіх, хто, розпакувавши якусь покупку зі спеціальної поліетиленової плівки для транспортування крихких предметів, полюбляє лускати в ній пухирці повітря. Невдовзі це задоволення стане недоступним. Як повідомляє американська газета «Уолл-стріт джорнал», американська компанія Sealed Air Corp., яка винайшла й запатентувала так звану бульбашкову плівку в 1960 році, змінила її склад. Тепер пухирці стануть стійкими до натискання й не розриватимуться при стисканні.

У компанії таку трансформацію пояснили економічними причинами. Нову плівку випускатимуть у вигляді тонких листів із гнучкого, але міцнішого пластику, а вже в самих транспортних компаніях бульбашки наповнюватимуть повітрям за допомогою спеціального насоса. Це дозволить економніше використовувати простір складів. Це особливо важливо для компаній, які продають свої товари через інтернет (а таких стає все більше й більше).

Водночас, як зазначає видання, нова концепція може зустріти опір у самих покупців, адже лускання бульбашок «стало окремим видом тактильного задоволення і частиною культури». Повітряно-пухирчаста плівка така популярна, що з неї вже створюють твори сучасного мистецтва і навіть шиють одяг. «Скоро ви не зможете лускати бульбашки на упаковці, тому що компанія, яка її виробляє, ненавидить веселощі», — прокоментувала новину британська газета «Індепендент».