ХРОНІКА

07.07.2015

Універсіада

Після пяти днів XXVIII Всесвітньої літньої універсіади в корейському Кванджу українські спортсмени мають в активі шість медалей: три «золота» — плавця Сергія Фролова на 800-метрівці вільним стилем, гімнаста Олега Верняєва в багатоборстві та жіночої четвірки розпашної без стернового в академічному веслуванні, «срібло» дзюдоїста Дмитра Канівця (категорія до 73 кг), а також дві «бронзи» — чоловічої збірної гімнастів на чолі з Верняєвим у командних змаганнях (наші поступилися японцям та господарям-корейцям) і Тетяни Левицької в дзюдо, вага до 52 кг. Це наразі восьме місце загального заліку, де лідирують корейці, китайці та японці.

У чоловічому футбольному турнірі українці в групі В перемогли Мексику — 1:0 (Котляр), у другому турі поступилися студентам ПАР — 1:3 (Котляр) і сьогодні зустрінуться з французами.

У волейболі чоловіча збірна України в групі D виступила без втрат (перемоги над Латвією й Мексикою — по 3:1, над Венесуелою й Китаєм — по 3:0) і вийшла до чвертьфіналу з першого місця. Жінки у квартеті В почали з перемоги над швейцарками — 3:0, але потім поступилися Росії — 1:3 і вчора грали з Тайванем.

Гандболістки в групі А вчора почали з поразки Південній Кореї — 28:39.

У змаганнях тенісистів Марат Девятьяров успішно пройшов два раунди індивідуального турніру, а в парі з Владиславом Орловим — вибув у другому колі, поступившись тайцям.

Велоспорт

Триває супербагатоденка «Тур де Франс». Перший етап головної професійної велогонки сезону пройшов в Утрехті. «Розділку» на 13,8 км виграв австралієць Роан Денніс із команди BMC Racing, а українець Андрій Гривко з «Астани» показав 45-й час (+0:57). На другому етапі (спринт, 166 км) перше місце посів німець Андре Грайпель із Lotto Soudal; Гривко — 70-й (+1:28). Загальний залік очолює швейцарець Фабіан Канчеллара із Trek Factory, випереджаючи німця Тоні Мартіна лише на 3 секунди, Гривко — 40-й (+2:23).

Шахи

Фінальний матч чемпіонату світу з шахів серед жінок у 2016 році відбудеться у Львові. Про це під час зустрічі у Львові з Президентом України Петром Порошенком повідомив очільник ФІДЕ Кірсан Ілюмжинов. Відтак чинна володарка світової корони Марія Музичук у кінці лютого — березні 2016-го прийме претендентку на це звання, дворазову екс-чемпіонку світу Хоу Іфань із Китаю.

Важка атлетика

У Хмельницькому урочисто відкрили новий спортивний комплекс площею близько 1000 кв. м., що має найбільший в Україні зал із важкої атлетики (16 стаціонарних помостів та один змагальний). Участь у заході взяли міністр молоді та спорту Ігор Жданов, президент НОК Сергій Бубка, місцеві керівники, уславлені українські штангісти. Спортивна споруда стане основою центру олімпійської підготовки українських спортсменів.