Як київський міліціонер росіян обігнав

07.07.2015
Як київський міліціонер росіян обігнав

Золотий фініш Павла Тимощенка.

На чемпіонату світу з сучасного п’ятиборства, що фінішував у Берліні, українці здобули дві медалі, й серед них — несподіване «золото» Павла Тимощенка в змаганні чоловіків.

28-річний киянин після плавання, фехтування й верхової їзди йшов на четвертому місці, поступаючись китайцю Ханю Цзяхао, росіянину Олександрові Лесуну, який раніше двічі вигравав чемпіонати світу, та співвітчизнику Андрієві Федечку. Останній етап пентатлоністів — так званий «комбайн», біг — стрільба з пістолета — біг. Відомо, що Тимощенко чудово бігає, а цього разу випускник Київського університету внутрішніх справ ще й чудово стріляв. Саме після стрільби, на яку Тимощенко витратив на 8 секунд менше, ніж Лесун, Павло захопив лідерство й надалі перше місце вже не віддав. Результат українця — 1477 балів, Лесуна він випередив на 4 секунди (4 очки). «Бронза» — в Андрія Федечка, 1463 очки. Зазначимо, що обидва українці таким чином достроково отримали олімпійські ліцензії до Ріо-2016.

Досі Тимощенко вигравав індивідуальну «бронзу» чемпіонату Європи, а «на світі» був у призерах у команді й міксті.

Цього разу в команді українські чоловіки стали четвертими, поступившись збірним Південної Кореї, Росії та Польщі.

Не дісталася до «призів» наша Анастасія Спас у змаганні жінок — тут була кращою німкеня Лена Шенеборн, а в командному турнірі «золото» забрала збірна Польщі. Мікст виграли Ян Куф та Наталі Діанова з Чехії.