Через Севілью — в Барсу?!

07.07.2015
Через Севілью — в Барсу?!

Коноплянка — в Севільї, але ще без контракту. (ФК «Севілья».)

Нарешті, зітхнули з полегшенням уболівальники, вважаючи, що «мильна опера» під назвою «трансфер Євгена Коноплянки» отримала розв’язку. Далебі. У ніч на 3 липня півзахисник «Дніпра» й збірної України пройшов медогляд у «Севільї» та досягнув згоди щодо 4-річного контракту з андалусійським клубом. Але саму угоду ще не підписано. Адже Конопа має формальний контракт із «Дніпром» до 31 липня. Через це «Севілья» не може презентувати 25-річного хавбека, а той — не тренується з командою, яка вчора вийшла з відпустки. Ще не домовлено про суму відступних, які отримає «Дніпро» з наступного перепродажу свого вихованця.

Щоб залагодити всі формальності, Євген разом із батьком Олегом, який є агентом сина, повернувся до України. «У «Севільї» з розумінням поставилися до ситуації і дали нам час до 10 липня, аби ми все влагодили, — пояснив пресі Коноплянка-старший. — Головне зараз — отримати папір від «Дніпра», що в них немає претензій на цей місяць, що залишився. Сподіваємося, клуб не буде з цим зволікати. Адже вже 11 серпня — матч за Суперкубок з «Барселоною».

Нагадаємо, що саме «Севільї» «Дніпро» з Коноплянкою поступився у травні в фіналі Ліги Європи. Завдяки тій звитязі андалусійці отримали пряму перепустку до групового турніру Ліги чемпіонів, що було не останнім чинником вибору Євгена — а він бажав поєднати виступи в топ-чемпіонаті, Суперлізі та високу оплату. Під цю матрицю підпадав і мадридський «Атлетико», але, кажуть, в останній момент проти трансферу українця виступив тренер «матрацників» Дієго Сімеоне.

Батько футболіста каже: «По суті, залишилося одне питання: коли Женя зможе почати своє життя в «Севільї» — зараз або з 1 серпня». А щодо заробітків сина, то Олег Коноплянка ще більше заплутав ЗМІ, зазначивши, що інформація про обіцяну річну зарплатню 4,5 млн. євро та будинок за мільйон не відповідає дійсності (точніше — «це просто смішно»).

Отже, якщо не станеться нічого екстраординарного, то в «Севільї» Женя гратиме під керівництвом баскського тренера Унаї Емері, який хотів отримати українського вінгера ще тоді, коли очолював московський «Спартак». Дриблерські навички Конопи будуть доречні в найсильнішому чемпіонаті Європи, де команди справді грають у футбол, а не б’ють по ногах, як в Англії.

«Женя обирав команду не за рівнем зарплати, а за стилем гри. З «Атлетико» домовитись не змогли. «Севілья» — далеко не найбагатший клуб, але це команда з традиціями, і там менеджери вміють працювати над перепродажем футболістів. З цього вони й живуть. У Жені ж кінцева мета — «Барселона». Але поки про це говорити рано, на першому плані зараз «Севілья», — розповідає Олег Коноплянка. — Перші враження від команди позитивні, і по місту просто пройтися було приємно — Женя ще й матчу не зіграв, а вболівальники вже його впізнають, просять сфотографуватися».

«Тут у Коноплянці бачать прекрасного гравця, який чудово підходить іспанському футболу. Для нього зараз дуже важливо постаратися якомога швидше адаптуватися в новій команді, адже життя в Іспанії сильно відрізняється від життя в Україні», — зауважує екс-наставник «Дніпра» іспанець Хуанде Рамос.

Паралельно з Коноплянкою, ба навіть раніше за нього, до «Севільї» приєдналися захисники Серхіо Ескудеро з «Хетафе» та Аділь Рамі з «Мілана». З команди пішли оборонці Фернандо Наварро та Аррібас, а також форвард Карлос Бакка з Колумбії, який підсилив «Мілан». «Севілья» продала його за 30 млн. євро. Коноплянка ж їй дістався як вільний агент.

А ТИМ ЧАСОМ...

Ще одним придбанням «Мілана» став 28-річний бразилець Луїс Адріано: «россо-нері» купили його в донецького «Шахтаря» за 8 млн. євро, контракт розраховано до 30 червня 2020 року. Із «гірниками», починаючи з 2006-го, Адріано вигравав Кубок УЄФА, шість чемпіонатів та чотири Кубки України.

На стадії проходження медогляду перед контрактом із «Сампдорією» ще один бразилець «Шахтаря», хавбек Фернандо (сума трансеру — теж 8 млн. євро). При цьому Мірча Луческу оголосив, що його клуб не буде купувати нових футболістів замість Кости, Адріано, Ілсіньйо та Фернандо.

36-річний півзахисник збірної України Анатолій Тимощук як вільний агент перебрався у Казахстан і продовжить кар’єру в алматинському «Кайраті», де тренером працює словак Владимир Вайсс. Контракт розраховано на півтора сезони.