ХРОНІКА

03.07.2015

Скандали

Влада Сполучених Штатів Америки спрямувала у Швейцарію запит щодо екстрадиції сімох чиновників Міжнародної федерації футболу, заарештованих 27 травня у Цюриху. «Офіційні запити про екстрадицію були представлені у Федеральному відомстві юстиції 1 липня ввечері», — зазначається в повідомленні міністерства юстиції Швейцарської Конфедерації. Запит зроблено на підставі ордерів на арешт, виписаних 20 травня федеральною прокуратурою східного округу Нью-Йорка, яка проводить розслідування стосовно корупції у ФІФА. Їх підозрюють у хабарництві на суму понад 100 мільйонів доларів в обмін на надання медіа- та спонсорських прав на спортивні турніри, які проводяться в США та Латинській Америці.

Відомо, що ФБР почало також розслідування про можливу корупцію при виборі місць проведення чемпіонатів світу з футболу в 2018 і 2022 роках (відповідно, в Росії й Катарі).

* * *

Букмекерські контори почали приймати ставки на те, що всі країни УЄФА відмовляться від участі в чемпіонаті світу з футболу в Росії в 2018 році та організують альтернативний турнір. Коефіцієнт ставки наразі становить 11 до 1.

Футбол

Відомий у минулому голландський футболіст Данні Блінд став головним тренером збірної Нідерландів. Контракт 53-річного фахівця, який досі був асистентом Гуса Хіддінка, розрахований на три сезони.

* * *

Контрольні матчі. «Чорноморець» — «Миколаїв» — 1:1, «Олександрія» — «Зірка» — 3:0, «Металіст» — «Мукачеве» — 6:0, «Зоря» — «Відеотон» (Угорщина) — 1:2 (Будківський), «Карпати» — «Кршко» (Словенія) — 2:1, «Карпати» — «Спліт» (Хорватія) — 0:0.

* * *

Жінки. Чемпіонат світу-2015 (Канада). Півфінал. Японія — Англія — 2:1.

Фінал: США — Японія.

Хокей

ХК «Донбас» подав попередню заявку на участь у чемпіонаті України сезону 2015/16. Про це заявив гендиректор клубу Олексій Брага, додавши, що базуватися й проводити домашні матчі команда планує на льодовій арені «Альтаїр» в місті Дружківка (територія, підконтрольна Україні). Тепер клуб чекає від федерації регламент майбутнього чемпіонату. Нагадаємо, що в попередній першості України брали участь лише чотири клуби — київські «Дженералз» і АТЕК, харківський «Витязь» і ХК «Кременчук».

* * *

36-річний український нападник Руслан Федотенко підписав угоду з клубом НХЛ «Міннесота уайлд». Контракт двосторонній, і це означає, що ветеран може опинитися в АХЛ у фарм-клубі «Міннесоти» — «Айова уайлд», де він виступав із зими 2015 року. Нагадаємо, що Федот грає в НХЛ iз 2000/01 років, є володарем Кубка Стенлі, а в 2012/14 виступав у КХЛ та Україні за «Донбас».