Подарунки на подачі

03.07.2015
Подарунки на подачі

Леся Цуренко. (з сайта sapronov-tennis.org.)

Гра Лесі Цуренко для багатьох експертів досі залишається загадкою. Відсутність стабільності в діях 26-річної киянки абсолютно не дозволяє передбачити її результати. Кілька місяців тому друга ракетка України запам’яталася серією перемог над представницями із «топ-10» WTA. Однак на двох поспіль турнірах «Гранд шлема» — «Ролан Гарросі» та Уїмблдоні — вона відзначилася доволі скромними здобутками.

На ґрунтових кортах Парижа Цуренко програла вже в першому колі. Та й надовго затриматися на траві британської асоціації лаун-тенісу їй також не вдалося. Після стартового успіху в поєдинку з американкою Ніколь Гіббс Леся поступилася румунці Ірині-Камелії Бегу — 5:7, 7:6 (7:4), 5:7.

З огляду на сіяний статус опонентки, яка від організаторів турніру отримала 29-й номер посіву, невдача української тенісистки не виглядає чимось надзвичайним, однак, аналізуючи перебіг двобою, в якому наша співвітчизниця мала можливість здобути перемогу, підсумковий результат однієї з лідерок українського тенісу викликає розпач.

«Я не очікувала, що наприкінці поєдинку моя суперниця зіграє так чудово», — в коментарі Тенісному порталу заявила Цуренко. За словами нашої тенісистки, наприкінці зустрічі їй здавалося, що 29-річна румунка підсіла, проте, як виявилося, Лесині розрахунки виявилися помилковими. До того ж наша співвітчизниця каже, що зробила суперниці багато подарунків, пов’язаних iз проблемами на власній подачі, відтак не змогла вперше в кар’єрі пробитися до третього кола Уїмблдону.

Відзначимо, що в планах Цуренко також був виступ у парному турнірі в передмісті Лондона, проте через проблеми зі здоров’ям у Єжені Бушар, яка знялася зі змагань, українка достроково залишила «трав’яний «шлем».

Водночас дві інші українські тенісистки, що змагаються в дуетах, із перемог розпочали свої виступи на Уїмблдоні.

Так, Людмила Киченок разом iз німкенею Бартель здолала швейцарсько-тайванську пару Бачинськи/Чжуань — 7:5, 6:3. А Ольга Савчук в тандемі з румункою Нікулеску розібралася з сестрами Плішковими з Чехії — 2:6, 6:4, 6:4.

А от головні фаворитки жіночого парного турніру — сестри Уїльямс — вирішили відмовитися від участі в змаганнях. Причиною такого рішення — бажання молодшої із сестер, Серени, повністю зосередитися на виступі в одиночному розряді. Хай там як, а в неї є хороша нагода здобути «Великий шолом», володарем якого стає спортсмен, який виграв усі в сезоні турніри цієї «гранд» серії. Відзначимо, що в 2015 році Уїльямс-молодшій уже підкорилися «Аустреліен оупен» і «Ролан Гаррос». «Звісно, я думаю про виграш цього почесного трофею. Але для початку мені потрібно тут, у Лондоні, пройти складну сітку, а потім ще виграти «Юс-Оупен». Це доволі непростий процес. Недарма ж виграш «Гранд шлема» — доволі рідкісне явище», — заявила Серена, «з боєм» пробившись до третього раунду Уїмблдону-2015. Відзначимо, що в жінок подібного успіху досягали лише три тенісистки — Морін Коннолі (у 1953 році), Маргарет Сміт-Корт (1970) та Штеффі Граф (1988).