Кіборги за крок до влади

24.06.2015
Кіборги за крок до влади

Арнольд Шварценеггер і налякані відвідувачі музею.

У голлівудської кінозірки й екс-губернатора Каліфорнії Арнольда Шварценеггера — непогане почуття гумору. Днями він жартома налякав відвідувачів музею воскових фігур. «Термінатор» спочатку завмер, ніби він — воскова копія. А коли люди почали його роздивлятися, дивуючись подібності скульптури до живого оригіналу, несподівано зробив кілька різких рухів. Утім музеєм Арні тинявся не просто знічев’я, а прийшов, щоб привернути увагу до благодійної акції зі збору коштів на допомогу дітям із малозабезпечених родин.

Узагалі, 67-річний Шварценеггер вважає фільм «Термінатор» пророчим. На думку актора, світ справді захопили машини. В одному з нещодавніх інтерв’ю він зауважив, що тоді, коли вийшов на екрани перший фільм про кіборга-вбивцю, ніхто й уявити собі не міг, яку важливу роль уже невдовзі відіграватимуть технології у повсякденному житті людей.

«У 1984-му люди думали, що він абсолютно божевільний, той світ, який створив Джеймс (Камерон). Ми мало знали про те, що одного дня це стане реальністю», — визнав Шварцнеггер. І тепер, за його словами, справді варто очікувати повстання машин: «Машини повністю захопили владу. Ми не можемо цьому опиратися. Я граю в шахи на комп’ютері на середньому рівні складності, і кожну другу гру мене перемагають... Лишилося тільки, щоб у машинах прокинулася свідомість. Лише цього кроку бракує для того, щоб вони піднялися на рівень Термінатора».